2022.12.16 23:23 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Disney

Ki ne ismerné a 101 kiskutya történetét, a gonosz Szörnyella de Frásszal? Szerintem még az is, aki nem akar tudni róla, azok is tudják, miről van szó. Hisz egy igazán klasszikus mese, ami nagyon szórakoztató volt anno, és ekkor pedig bedübörgőt a Disney-től eme alkotás előzmény élőszereplős verziója. 2021 nyarán futott be, egyszerre a mozivásznakon is és rögtön a Disney+ streamingszolgálató felületére is, a pandémia miatt ez volt a bevett szokás. Amihez természetesen itthon akkor még nem lehetett hozzáférni, csak 1 évvel később.

Így is a film a maga 100 millió dolláros költségvetését nézve drágának számít ebbe a kategóriába, de a befektetés, mint általában, megtérült: amihez a Disney nyúl, az kifizetődik, és ez a kitűnő alkotás esetében is így volt. Őszintén azért vártam ennyit a megnézésével, mert nem tulajdonítottam akkora jelentőséget, hogy ezt a filmet látni kell. Igen, látni kell ezt a filmet, mert nagyon nagyszerű. Emma Stone véleményem szerint élete alakítását nyújtotta ebben a filmben.

Disney

Nagyszerűen hozta ezt a két vagy akár többszemélyiségű kisasszonyt – valljuk be, ebben a filmben neki szorítottunk, és nem ellene voltunk. A filmet az a Craig Gillespie jegyezte, aki idén nagyon benne van a filmgyártásba, mivel ő jegyezte a Pam és Tommy és a nem rég bemutatott Mike-ot is a Disney égisze alatt, ahol gyártásvezetőként és rendezőként is tevékenykedett. Eme film előtt pedig az Én, Tonya című filmet vitte sikerre. Úgy, hogy a film rendezői széke igen jó választás lett, és minden jól működött: a színészek egymással, a színészi alakítások, és hát Emma Thompson is ragyog a szerepébe, imádtam, mintha eddig mondjuk nem imádtuk volna. A történetről csak annyit, hogy mielőtt Szörnyella de Frász lesz, a tinédzser Estella divattervező szeretne lenni, mivel tehetséggel, innovációval és ambícióval ajándékozta meg a sors, mindezt egyenlő mértékben. De úgy tűnik, az élet arra törekszik, hogy álmai soha ne váljanak valóra. Miután 12 évesen pénztelenül és árván maradt, Estella 10 évvel később vadul rohangál a város utcáin legjobb barátaival és a (kis)bűnöző partnereivel, Horace-szal és Jasperrel, két amatőr tolvajjal. Amikor azonban egy véletlen találkozás a fiatal gazdagok és híresek világába repíti Estellát, elkezdi megkérdőjelezni a létezését, amit Londonban épített fel magának, és azon töpreng, vajon valóban többre lenne szánva az élete. Ajánlom hát mindenki figyelmébe eme könnyed alkotást, én minden percét imádtam, és újra meg tudnám nézni, és meg is fogom nézni. Hát mozira fel. Az én értékelésem 8/10.

79 Szörnyella  (2021)

krimi | vígjáték

Az 1970-es évek Londonjában járunk, amikor a fiatal Estellát ide-oda sodorja az élet. A lány merész ruhaterveivel próbál magának hírnevet szerezni a divatszakmában, kreativitása... több»

2