2018.08.03 22:44 indingo Olvasottság: 853x
3

Marrowbone: a feszültség kitartása

Nem mindennapi történet a Marrowbone, bár más hasonló témájú filmet juttat az ember eszébe. A legelejétől fogva feszültség van benne, hamar felkelti a néző figyelmét. Témájában kicsit családi dráma egy pszichológiai thrillerbe ültetve. Az édesanya és a négy gyermek az erőszakos édesapától és a sötét múlttól menekülve az anya gyermekkori házában húzza meg magát és keres megbékélést. Kezdetben minden idilli, még egy helyi lánnyal is összebarátkoznak. A boldogságot beárnyékolja az édesanya halála. Mivel még minden gyermek kiskorú ezt eltitkolják, nehogy árvaházba kerüljenek. Eddig eléggé tucattörténet volt.

Itt azonban történik egy ugrás a filmben, fél évvel később találjuk magunkat. Minden megváltozott, és nem csak a szülő elvesztése végett. Több rejtélyes és megmagyarázhatatlan dolog is történik, egy szokásos ijesztgetős szellemfilm kezd kibontakozni előttünk. A házfalakból kiszűrődő furcsa zajok, a tükrök körüli mizéria. Érezni, hogy valami nem stimmel. A gyerekek sem olyan ártatlanok, mint azt elsőre gondolja az ember. Egy sötét titkok őriznek, ami örökre megváltoztathatja a sorsukat. Mindig csak emlegetik a titkok, amit nem osztanak meg a nézőkkel csak a legvégén. Egy élvhajhász ügyvéd feltűnése szörnyű események sorozatát indítja be. Megtudhatjuk mi is történt azalatt a fél év alatt, amit korábban kihagytak a készítők.

Marrowbone: a feszültség kitartása

Mesterien építkezik a sztori, minden a szemünk előtt játszódik - így visszagondolva - mégsem sejt semmit a néző és a végén jön a hatalmas csavar, amire nem lehetett felkészülni. Még napokkal később is eszébe jut az embernek néhány jelenet, hogy az miért is úgy történt a már megtudott információk alapján. A karakterek mind nagyon jól voltak megírva, nem voltak felesleges, kitöltő szereplők.

Összesen nyolc szereplő van benne. A színészek előtt le a kalappal nagyon természetesek és hitelesek voltak. És nem is annyira ismeretlenek ők, mint azt valakinél olvastam. Mia Goth például Shia LaBeouf barátnője és Az egészség ellenszere című filmben Dane DeHaan partnere volt. Charlie Heaton a Stranger Things-ből és a Naomi Watts-féle Bezárva-ból lehet ismerős. És ott van Anya Taylor‑Joy, aki nem tud hibázni. Olyan filmek főszereplője volt mint a Morgan, The Witch vagy legutóbb a James McAvoy-féle Széttörve. Izgalmas volt a kor amibe ültették a filmet, illett a hangulatához. A ház és a környezet eléggé misztikus volt.

79 Marrowbone  (2017)

dráma | horror | thriller

Édesanyjuk halála után négy testvér egy misztikus farmon kezd el bújkálni. több»

3