2018.07.29 00:39 HE7EDIK Olvasottság: 173x
0

Nem mutat újat a műfajban a Szellemek háza

Sajnos manapság nagyon kevés minőségi horror készül, főleg ezen a szellemes vonalon. Utoljára Wan tudott friss vért pumpálni ebbe a műfajba a Démonok között első részével, de hát azért tudjuk, James Wan egy zseni. Anno megalkotta az egyik legnagyobb horror ikont, Jigsaw-t és letette az asztalra a legjobb Halálos iramban részt is. Mivel láttam az igényes szereplőgárdát és az egész pofás előzetest, tettem vele egy próbát, pedig már rég néztem meg szellemes filmet, pont azért mert futószalagon jönnek ki a gyérebbnél gyérebb munkák.

Nos, sajnos ez a film sem tud újat mutatni és beáll az egyszerű ijesztgetések népes táborába, amit persze megtoldanak jó nagy hangeffektekkel, hogy legalább meg is ijedjen az ember. De mikor már ezredszerre lát valaki egy elrohadt holtestet vagy egy csúnyán néző gyereket vasvillával, hát az elég kiábrándító tud lenni. Persze Jason Clarke és Helen Mirren is vannak annyira jó színészek, hogy lazán hozzák karaktereiket, meg a ház is szép kívül belül, de ez édes kevés. Bíztam benne hogy kapunk végre valami olyan egyedi dolgot, ami miatt az ember tíz körmét lerágta egy horror alatt és csettintett egy nagyot, hogy hú ez jó kis rémületkeltés volt.

Nem mutat újat a műfajban a Szellemek háza

Hát ezt most sem kapjuk meg, a rahedli üresjárat között kapunk fel-fel bukkanó szellemeket, nem mondom hogy néha nem ötletesek, főleg az elején mikor ide oda ráncigálják a kis tükröt, de semmi olyat nem ad amit egy tapasztalt filmnéző már milliószor ne látott volna. Pedig az alapötlet jó és persze kiírják hogy igaz történet ami annyira igaz mint egy Orbán évértékelő beszéd, de Spierig-ék megelégednek a középszerrel. Azért szívesen megnézném, egy James Wan vagy egy Sam Raimi mit hozna ki egy ilyen filmből...

dráma | életrajzi | fantasy | horror | misztikus | thriller

A megtörtént eseményeken alapuló történet a történelem legelátkozottabb házáról szól, amely San Francisco közelében, egy elhagyatott környéken áll. A házat Sarah... több»

0