Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
35
Képek
9
Videók
 
Hetedik   2018. 07. 29.

Sajnos manapság nagyon kevés minőségi horror készül, főleg ezen a szellemes vonalon. Utoljára Wan tudott friss vért pumpálni ebbe a műfajba a Démonok között első részével, de hát azért tudjuk, James Wan egy zseni. Anno megalkotta az egyik legnagyobb horror ikont, Jigsawt és letette az asztalra a legjobb Halálos iramban részt is. Mivel láttam az igényes szereplőgárdát és az egész pofás előzetest, tettem vele egy próbát, pedig már rég néztem meg szellemes filmet, pont azért mert futószalagon jönnek ki a gyérebbnél gyérebb munkák. Nos, sajnos ez a film sem tud újat mutatni és beáll az egyszerű ijesztegetések népes táborába, amit persze megtoldanak jó nagy hangeffektekkel, hogy legalább meg is ijedjen az ember. De mikor már ezredszerre lát valaki egy elrohadt holtestet vagy egy csúnyán néző gyereket vasvillával, hát az elég kiábrándító tud lenni. Persze Jason Clarke és Helen Mirren is vannak annyira jó színészek, hogy lazán hozzák karaktereiket, meg a ház is szép kívül belül, de ez édes kevés. Bíztam benne hogy kapunk végre valami olyan egyedi dolgot, ami miatt az ember tíz körmét lerágta egy horror alatt és csettintett egy nagyot, hogy hú ez jó kis rémületkeltés volt. Hát ezt most sem kapjuk meg, a rahedli üresjárat között kapunk fel-fel bukkanó szellemeket, nem mondom hogy néha nem ötletesek, főleg az elején mikor ide oda ráncigálják a kistükröt, de semmi olyat nem ad amit egy tapasztalt filmnéző már milliószor ne látott volna. Pedig az alapötlet jó és persze kiírják hogy igaz történet ami annyira igaz mint egy Orbán évértékelő beszéd, de Spierig-ék megelégednek a középszerrel. Azért szívesen megnézném, egy James Wan vagy egy Sam Raimi mit hozna ki egy ilyen filmből....

 
alexxx   2018. 03. 16.

Hát, ez a film egy totális mellényúlás, amit leginkább Helen Mirren miatt sajnálok. Valahogy nem akar összeállni, nem tudja fenntartani a figyelmet, és még lassú is. Nagyon nagy kár érte, őszintén szólva sokkal többet vártam tőle.


 
BoBamburg   2018. 07. 27.

Az a baj a filmmel, hogy maga az alaptörténet egész érdekes és ki lehetett volna hozni belőle egy tényleg jó és okos horrort. Ehelyett kaptunk egy teljesen buta és gagyi horrort, ami se nem izgalmas se nem ijesztő. Bár akinek a Walking Dead vagy a démonok közt jelenti a horror csúcsát, azoknak lehet bejön. Egyszer bőven elég volt végig nézni.

 
erahurka   2018. 08. 21.

Az első óra totál átlagos, van pár székről lefordulós jump scare, de amúgy félelmetesnek se nagyon félelmetes. Az utolsó 20-30 perc viszont egész jó, bár az sem az ijesztések miatt. Egynek elmegy, de egy kreatívabb rendező még ebből a forgatókönyvből is többet ki tudott volna hozni.

 
Megamovie   2018. 08. 01.

Egy középszerű film nem indult rosszul sőt az eleje kifejezetten tetszett ,bár nem nem mondanám horrornak.Inkább egy nagyon erős felütésű hangulat filmnek ami sajnos fokozatosan veszít az erejéből.

Helen Mirren
Sarah Snook
Jason Clarke
Sarah Snook
Jason Clarke
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Jason Clarke
Helen Mirren
Sarah Snook
Jason Clarke
Sarah Snook
Sarah Snook
Helen Mirren
Sarah Snook
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Jason Clarke
Sarah Snook
Helen Mirren
Jason Clarke
Jason Clarke
Jason Clarke
Helen Mirren
Helen Mirren
 
A Szellemek háza egy újabb felesleges horror a futószalagról, de legalább helyreállt vele az egyensúly Hollywoodban, és elkészült a fegyverlobbista reklámnak is beillő Bosszúvágy ellenfilmje, ami a fegyvertartásban és -gyártásban látja a legfélelmetesebb szörnyet – és egyformán pocsék mind a kettő. 40/100 több»
 
A cselekmény összességében szép lezárást kap, ami önmagában értékelendő, hiszen az alkotók a szellemjárta ház legendáján kívül megkísérelnek emberi sorsokat és tragédiákat is átadni a nézőknek, így csempészve mélységet a történetbe, amivel mégis képesek voltak egy koherens és egész történetet megvalósítani. Ennek ellenére a Szellemek háza nem ijesztő és nem is maradandó alkotás. 50/100 több»
 
A Szellemek háza című filmet szigorúan csak azoknak merem ajánlani, akik beérek évi 1-2 horrorfilmmel, így az ingerküszöbük is meglehetősen alacsony. A tapasztalt mozilátogatók ellenben rettentően unni fogják, hiába raktak meg főszereplőnek egy színészlegendát. 4/10 több»
 

Helen Mirren egy interjúban elárulta a Winchester-kastélyban található berendezések meghaladták a maguk korát. Sarah Winchester kiépített egy olyan rendszert, amelyen keresztül jelezni tudta az alkalmazottainak, hogy éppen melyik szobában tartózkodik, valamint automata öntözőrendszer működött a télikertben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Travel Channel Szellemvadászok című műsor stábja két ízben is forgatott a kastélyban.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az eredeti Winchester-kastély (amely ma már igazi turista célpont) 40 lépcsőházzal rendelkezik, amelyek közül sok sehová sem vezet, valamint 467 ajtó van benne, ezek közül van ami falra nyit.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.