Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Szellemek háza (2018)

Winchester
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
35
Képek
9
Videók

Galéria (35)

Helen Mirren
Sarah Snook
Jason Clarke
Sarah Snook
Jason Clarke
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Jason Clarke
Helen Mirren
Sarah Snook
Jason Clarke
Sarah Snook
Sarah Snook
Helen Mirren
Sarah Snook
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Helen Mirren
Jason Clarke
Sarah Snook
Helen Mirren
Jason Clarke
Jason Clarke
Jason Clarke
Helen Mirren
Helen Mirren

Videók (9)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

0

Nagyon leadta a film a szintet nálam.Történetileg,és dramaturgiailag is nagyon gyenge.A színészi játék teljesen feledhető,talán Helen Mirren aki odatette magát.Semmiféleképpen nem horror,inkább egy misztikus thriller,az is a gyengébb fajtából.

 
7ETEDIK   2018. 07. 29.

a nap véleménye

0
Nem mutat újat a műfajban a Szellemek háza

Sajnos manapság nagyon kevés minőségi horror készül, főleg ezen a szellemes vonalon. Utoljára Wan tudott friss vért pumpálni ebbe a műfajba a Démonok között első részével, de hát azért tudjuk, James Wan egy zseni. Anno megalkotta az egyik legnagyobb ... teljes kritika»

 
indingo   2020. 08. 20.

0

A története nem volt valami erős de mégis egy különleges hangulatot tudott teremteni, ami talán kicsit Helen Mirrennek is köszönhető.

 
HercegPeter   2019. 01. 22.

0

Ez a ház, ez a sztori sokkal többet érdemelt volna. Egy olyan dolog, ami valóban létezik sokkal hátborzongatóbb lehet, mint amiről eleve tudjuk, hogy csak kitalált történet. Az, hogy fognak egy híres színészt - ez esetben Helen Mirrent - általában ne... több»

 
alexxx   2018. 03. 16.

0

Hát, ez a film egy totális mellényúlás, amit leginkább Helen Mirren miatt sajnálok. Valahogy nem akar összeállni, nem tudja fenntartani a figyelmet, és még lassú is. Nagyon nagy kár érte, őszintén szólva sokkal többet vártam tőle.

 
BoBamburg   2018. 07. 27.

0

Az a baj a filmmel, hogy maga az alaptörténet egész érdekes és ki lehetett volna hozni belőle egy tényleg jó és okos horrort. Ehelyett kaptunk egy teljesen buta és gagyi horrort, ami se nem izgalmas se nem ijesztő. Bár akinek a Walking Dead vagy a dé... több»

 
erahurka   2018. 08. 21.

0

Az első óra totál átlagos, van pár székről lefordulós jump scare, de amúgy félelmetesnek se nagyon félelmetes. Az utolsó 20-30 perc viszont egész jó, bár az sem az ijesztések miatt. Egynek elmegy, de egy kreatívabb rendező még ebből a forgatókönyvből is többet ki tudott volna hozni.

A film összbevétele 25 091 816 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 388 970 forintot termelt. A hazai mozik összesen 36 481 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Helen Mirren egy interjúban elárulta a Winchester-kastélyban található berendezések meghaladták a maguk korát. Sarah Winchester kiépített egy olyan rendszert, amelyen keresztül jelezni tudta az alkalmazottainak, hogy éppen melyik szobában tartózkodik, valamint automata öntözőrendszer működött a télikertben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Travel Channel Szellemvadászok című műsor stábja két ízben is forgatott a kastélyban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti Winchester-kastély (amely ma már igazi turista célpont) 40 lépcsőházzal rendelkezik, amelyek közül sok sehová sem vezet, valamint 467 ajtó van benne, ezek közül van ami falra nyit.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kúria története még Stephen Kinget is megihlette annak idején! Ebből született A rózsa vére 2002-es és az Ellen Rimbauer naplója 2003-as című történetek!

(respect the movies)
 

A filmben szereplő Winchester ház a valóságban is létezik, San Joseban, Kaliforniában!

(respect the movies)
 
A Szellemek háza című filmet szigorúan csak azoknak merem ajánlani, akik beérek évi 1-2 horrorfilmmel, így az ingerküszöbük is meglehetősen alacsony. A tapasztalt mozilátogatók ellenben rettentően unni fogják, hiába raktak meg főszereplőnek egy színészlegendát. 4/10 több»
 
Sajnálatos módon ezt a filmet is megírták, aztán meg tovább büntették a világot azzal, hogy meg is rendezték. Ha valaki igazán színvonalas horrort szeretne látni, nézze meg inkább A boszorkány (The VVitch: A New-England Folktale, 2015) című filmet, amely az utóbbi sok-sok év legjobb alkotása a műfajban, ahogy azt anno Eszter is megénekelte kritikájában. Ha esetleg láttuk volna már, akkor nézzük meg megint, mert erre nem éri meg időt pazarolni. Értékelés: 52/100 több»
 
A Szellemek háza egy újabb felesleges horror a futószalagról, de legalább helyreállt vele az egyensúly Hollywoodban, és elkészült a fegyverlobbista reklámnak is beillő Bosszúvágy ellenfilmje, ami a fegyvertartásban és -gyártásban látja a legfélelmetesebb szörnyet – és egyformán pocsék mind a kettő. 40/100 több»