2023.04.29 03:02 summerfallmediagroup Olvasottság: <100x
0

Pán Péter már sokadjára tér vissza, de most a legjobban

Pán Péter sokadjára tér vissza, és már kitudja hányadik adaptáció ez, de messze ez sikerült a legjobban eddig. Nem mondunk sokat azzal ha azt vesszük értjük, kellett egy olyan film ami messze jobb az előző élőszereplősnél, ez sikerült is, nagyrészt. Miért mondjuk ezt? Íme a válasz minden kérdésetekre:


Pán Péter már sokadjára tér vissza, de most a legjobban

A legelső film a 60-as években még fekete fehérben maga a gyönyör volt, aztán haladunk a korral, változnak az ízlések. A 80-as években ismét sikerült egy adaptációt csinálni (ebből született később az animációs sorozat), ám ez sem volt még olyan problémás. Aztán 2008-ban érkezett egy reboot, de a 2003-as élőszereplős filmtől (Jeremy Sumpter-el a főszerepben) jobb volt. Aztán jött a Pán 2015-ben amit nem tudtunk hová tenni, majd a 2003-as Pán Péter című film bukását figyelembe véve a Disney úgy döntött még 2019-ben, hogy elkészítik a folytatást. Így jutottunk el ehhez a filmhez.


Bevalljuk nem erre számítottunk, és ez jó ha így is marad - hiszen Pán Péter mindig visszatér - kivétel amikor egy filmben saját magát akarja megölni. Jó munka Disney, köszönjük. Igen! Pán Péter ebben a filmben öngyilkos akar lenni. Őszintén szólva ez elég nagy baj egy 6+ -os filmben, ahol a szuicid hajlamú nagyjából 12 éves Pán Péter lezuhan a torony legfelső szintjéről. Jesszus. És ez még csak a film közepe...


Értjük, a Disney tovább akarja vinni a szálat, de nem igazán viszi jó irányba. Attól félünk, hogy ez a film teljesen át akar csapni egy mozifilmbe, még ha nem is az. Nem valószínű hogy a lány (Wendy), tudta hogy mi történik, hiszen beporozták, aztán a film végén még a szülőket is. Alexander Molony legalább itt kamatoztathatta artista tudását, és gimnasztikai valamint harcművészeti tudását is, Jude Law pedig a felismerhetetlenségig elmaszkírozva hozta szokásos drámai formáját - ami sokkal rosszabb volt mint az A.I. - Mesterséges Értelem című filmben.


Jó kis családi film, van mondanivalója, ám kivitelezésben csekély, gyenge, átláthatatlan történetvezetéssel. De legalább egy esti mozizáshoz tökéletes, ugyanis ez eddig a legjobban megkomponált Pán Péter univerzumban játszódó film a 21. században. Folytatást ne várjunk, nem lesz, hiszen Pán Péter mindig visszatér, de nem most, hanem majd 20 év múlva.

akció | családi | fantasy | kaland | romantikus | thriller

J.M. Barrie klasszikus történetének élőszereplős feldolgozása, melyben egy fiú, aki sosem akar felnőni és három testvére egy varázslatos utazásra indul Sohaországba.

0