2018.11.18 22:33 indingo Olvasottság: 816x
1

Felzaklat és elgondolkodtat A boncolás

A történet középpontjában egy boncmesterként dolgozó édesapa és annak fia áll, akik egy ismeretlen női holttesten kezdenek el dolgozni. Akik nem bírják a véres jelenetek, belekkel meg agyvelővel az ne ezt a filmet válassza. Mindent kőkeményen megmutatnak nekünk, mintha csak egy valódi boncolást néznék a szobából. Műfaját tekintve talán misztikus horror, ahol sokáig reménykedhetünk benne, hogy valami kereket kapunk és mindent megmagyaráznak nekünk, hogy mi miért is történt.

Nem egy tipikus apa fiú kapcsolatot bemutató film, de a Brian Cox - Emile Hirsch páros izgalmas volt együtt. A történet különlegessége, hogy mindvégig zárt térben, egy házban játszódik a story, illetve mindössze négy szereplő van a filmben. A történet hamar elkezd kibontakozni. Főhőseink egyre másra furcsább jeleket fedeznek fel az áldozaton, mialatt ahogy lenni szokott egy mindent elsöprő vihar is közeledik, megszakad a kapcsolat a külvilággal.

Felzaklat és elgondolkodtat A boncolás

Szokatlan történések követik egymást és valahol a film közepén, ahogy a misztikus vonal kezd előre törni egyre inkább veszít a film az értékéből. Ott lett gyanús a történet, amikor kivéreztetik, kivágják az áldozat szívét és biztos ami biztos még az agyát is meglékelik, de azért megállapítják, hogy az áldozat még él. És zárt térben nem kezdünk el gyújtogatni, mert az égéshez oxigén kell. Volt egy kis próbálkozás arra, hogy a történéseket csak képzelik a szereplők, de ez hamar elhalt. Voltak azért benne különleges kamera megoldások, gondolva itt a többször előjövő tükröződő felületekre és tükrökre. Talán a legfőbb probléma, hogy a borzongás faktor elmaradt. A vallási vonal a bibliával megspékelve egy kis boszorkányos szállal már egy kicsit sok volt. Örültem, hogy a közhelyesnek számító hanghatásokkal nem próbáltak ijesztgetni, illetve pont az ellenkezőjére hegyezték ki a készítők. Egy kis csengettyű szó jelezte a gonoszt. Összességében nem túl izgalmas a történet, tele van felesleges klisékkel így hamar elfelejti az ember.

76 A boncolás  (2016)

horror | misztikus | thriller

Apa és fia halottkémek, ám egy napon egy rejtélyes esettel szembesülnek. A halott elvileg öngyilkos volt, ám a halál okát képtelenek megállapítai. Ahogyan próbálnak a... több»

1