2019.02.15 01:23 MidoD7 Olvasottság: 1060x
0

Kék a szeme...

Nagyon vártam ezt a filmet a bemutatója alapján. Igazán hátborzongatónak tűnt. Most így a film megtekintése után kétes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Nem tudom ugyanis egyértelműen azt mondani rá, hogy ez remek lett. Mégpedig azért nem mert a történet ami van is neki elég fapados. Egyszerű a sztori, adott egy lány akit megszállt egy démon és nem tudnak teljesen kiűzni. Viszont nem kaptunk indokokat, hogy mi miért is történt. Milyen démon szállta meg, miért és mi a célja? Egy szóval sok újdonságra nem kellett számítani tőle. A történet befejezése pedig szintén hagy maga után kívánnivalót. Igazából lezárják a dolgot de valahogy nekem túl egyszerű volt, mindenféle csavar vagy meglepetés nélkül köszönt le az alkotás. A karakterek nos abból kaptunk párat de komolyabb hátteret csak főhősnőnk kapott. Az is olyan egyszerű volt mint a faék. A többiek inkább csak amolyan töltelék karakterek voltak, de sok érdemük nem volt a sztori szempontjából. Amit még nagyon sajnáltam, hogy Stana Katic nem kapott komolyabb hangot a történetben és ő is elveszett a többi szereplő sokaságában. A történet vezetése sem volt hibátlan, én többször éreztem azt, hogy átcsap üresjáratba a film és néhol gyakorlatilag az unalom szele is megcsapott. Leszögezném, hogy nem vészesen de azért érezhető volt.

Viszont, hogy ne csak negatívumot mondjak.

Kék a szeme...

A mi kis Hannah-nk jól hozta a figurát. Elég ijesztő karaktert kapott akitől kirázott a hideg és nem csak a jumpscare elemekkel tudták ránk hozni a frászt. Egyetlen mosolyával kiment a lábamból az erő és ez ritkaság nálam. A rendező eltudott érni egy feszültségi szintet ahol az ember izmai megmerevednek és lélegzetvisszafojtva várja, hogy most épp milyen szörnyűség fog történni. A halálok szintén kiszámíthatóak de ez nem akkora hiba.

Összességében nézve a film megütötte az átlagos szintet és inkább a jó kategória felé tendál. Nem volt tele nyomva üres párbeszédekkel és béna ijesztgetésekkel. Így hát ha horror rajongó vagy mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

horror | misztikus | thriller

A film története szerint egy rendőrnő nemrégiben került ki a rehabról. Az egyik éjszkai műszakot a hullaház közelében teljesíti, ám éppen ezen az éjszakán furcsa dolgok... több»

0