2020.04.28 10:49 Radek Olvasottság: <100x
0

Speciális célközönség

Nem teljesen értek egyet azokkal, akik élesen kritizálják a filmet, bár meg tudom érteni a szempontjaikat. Véleményem szerint ez a film nem azoknak készült, akik még sosem találkoztak a Palymobil játékokkal. A LEGO jóval népszerűbb és elterjedtebb világszerte, de szerintem hibás megközelítés a két játék – és az abból készült filmek – összehasonlítása. Főként azért, mert a LEGO kreatív játék, míg a Playmobil karakterjáték. Ez a különbség meghatározza a célközönséget is a játékok és a filmek esetében is. A LEGO-val ellentétben a Playmobil készen adja a témákat, helyszíneket, korokat, történeteket, amiket a gyerekek a karakterbábukkal maguk is eljátszhatnak. Ez más miatt érdekes, és más a szerepe is, mint a LEGO-nak.

Azt gondolom, hogy ezért az előre felépített történetek és kevéssé meglepő fordulatok a filmben a játék tulajdonságaiból következően adottságként vannak jelen, és meglehetősen behatárolják a forgatókönyvírók lehetőségeit. Mi azért néztük meg a filmet, mert a 10 éves lányom nagyon szereti a Playmobil játékokat, és elég jól el is lett látva belőle. Neki láthatóan tetszett a film, sok figurát felismert, és szívesen nézte azokat is, ami neki nincs meg, de esetleg látta már a katalógusban. Ismerős volt neki az egész, és az ebből adódó ismeretelőnyét lelkesen hangoztatta is a film nézése közben. Minket, felnőtteket nem nyűgözött le annyira a film, és végül ezt látva a lányom is azt mondta, hogy nem volt jó, miközben én láttam, hogy még a befolyásolásunk előtt nagyon is tetszett neki.

Speciális célközönség

A legnehezebb feladat egy ilyen film elkészítésénél az lehet, hogy a terméket is kellene népszerűsíteni, miközben az erősen megköti az alkotók kezét a történetek kitalálásánál és a képi világ megteremtésénél. Ezek ugyanis nagyjából készen vannak a játék jóvoltából. Ezért én semmiképpen sem a LEGO filmekkel vetném össze, hanem sokkal inkább pl. a Barbie filmekkel, és ebben az összehasonlításban már sokkal jobban szerepel a Playmobil film.

Ebből viszont ne várjunk kasszasikert, csak a playmobilos gyerekek fognak lelkesedni érte, és a barátaik, akiket megfertőznek a playmobilozással, a jövőben kérhetnek majd ilyen játékot a Jézuskától, és az hozza majd vissza a filmbe fektetett pénzt, nem az eladott mozijegyek!

animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Marla minden lében kanál öccse, Charlie egy véletlen folytán az emberekből a játékok világába kerül - Marla pedig a nyomába ered, hogy hazahozza. Ha az még nem lenne önmagában... több»

0