2019.03.15 23:27 indingo Olvasottság: <100x
0

Egy apa vallomása: Az én csodálatos drogfüggő fiam

Az nem újdonság, hogy kegyetlen az élet. Mindent megadsz a gyerekednek, semmiben sem szenved hiányt, de nem lehetsz ott mindig mellette. Neki kell tudni a mértéket és neki kell nemet mondani a démonokra. Egy különleges apa-fiú kapcsolatot mutat be a film, amelynek érdekessége, hogy igaz történet és mind a fiú, mind az édesapa megírta a velük történteket a saját szemszögéből.

Miért nyúl a drogokhoz és az alkoholhoz egy értelmes, egészséges és szerető családban felnövő fiú? Hogy keríti hatalmába és válik függővé valaki? Milyen törés vezet az ember életében oda, hogy kockára tegye a saját épségét? Meddig vagyunk képesek elmenni azért, hogy megvédjük a gyermekünket vagy egy idő után már el kell engedni a kezét és magának kell megküzdenie azzal a helyzettel amit magának teremtett. Steve Carell és Timothée Chalamet párosa elsőre kicsit furcsának tűnhet, de mindkettejük játéka elképesztő volt. Nem lehet szó nélkül elmenni Timothée Chalamet végtelenül természetes és könnyed játéka mellett, holott egy drogfüggő fiatalt alakított. Elképesztően tehetséges, minden porcikájából árad a tehetség.

Egy apa vallomása: Az én csodálatos drogfüggő fiam

Nem csoda, hogy Brad Pitt producerként vett részt a film munkálataiban. Nem egyszerű a függőségről filmet készíteni, mert eléggé közkedvelt téma néhány évente érkezik egy film a témáról. Sokféle stílusban közölték már a témával kapcsolatos mondanivalót. A Beautiful boy És nem csak a függőségről szól, sokat kapunk a háttérből, hogy miként éli meg a család a történteket. Végigkísérhetjük, hogy mennyire tönkre tudja tenni a függő környezetében élők életét az, hogy szerettük életében a drogok veszik át az irányítást. Megbolydul a családi béke és mások lesznek a mindennapok. A függő akar-e változtatni a dolgokon. A Beautiful Boy nem akart túlzásokba esni vagy megbotránkoztatni. A történet végén könny szökik az ember szemébe, és néhány napra beleszövi magát a gondolatainkba. Nem mehetünk el a remek zenék mellet sem, amelyek sokszor az amúgy is különleges hangulatot tovább fokozták. Remek megoldás volt a filmben, hogy a jelen fájdalmai előhozzák a gondtalan múlt képeit, az ártatlan kisfiúval a középpontban. Múlt és jelen, de vajon lesz-e ennek a Csodálatos fiúnak jövője? Aki tudni szeretné nézze meg a filmet.

dráma | életrajzi

Egy magával ragadó, emberi történet, amely két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült. Az újságíróként dolgozó David Sheff egészen nyugodt, hétköznapi életet... több»

0