2021.03.03 16:38 filmekreceptre Olvasottság: 481x
2

Az Úr (akarom mondani, a Netflix) egy jó kis westernes sorozattal áldott meg minket

Seth Davenport elsőre egy jószívű prédikátornak tűnik, de amikor megmenti és bölcs tanáccsal látja el a tyúktolvajt (ne tojást lopj, hanem tyúkot, az gazdaságilag kifizetődőbb), rájövünk, hogy nem az.

Valójában éppen egy sztrájkot szervez Holdenben, ami már a sokadik, hosszú távú célja pedig az amerikai gazdasági rendszer megroppantása. A prédikációkban Jézus már nemcsak szent, hanem egy lázadó, akit azért feszítettek keresztre, mert a hatalmat a szegényeknek akarta adni. A prédikátor szerint bibliai harc zajlik az országban a gazdagok és a szegények között, Jézus szavai pedig fegyverek. A sorozatban lesz is rengeteg lövöldözés.

Az Úr (akarom mondani, a Netflix) egy jó kis westernes sorozattal áldott meg minket

De miért tör ki a sztrájk? Calvin Rumple egy "seggfej bankár", aki megbízója parancsára árkartelezéssel akarja fizetésképtelenné tenni a farmereket, hogy így megszerezhessék a földjeiket. Aztán megjelenik Creely Turner, aki arra specializálódott, hogy letörje a sztrájkokat. Boldogok az irgalmasok! – nos, a sztrájktörők és később a klántagok nem kegyelmeznek senkinek. Hamar kiderül az is, hogy a két férfi ismeri egymást, és nagyon sötét a múltjuk. A sztrájk egyre jobban elfajul, a két fegyverforgató élet-halál küzdelme pedig egyre több ember sorsára van hatással.

Küldenek újabb és újabb bérgyilkost a tiszteletes kiiktatására, de mind a föld alatt végzi. A seriff tehetetlen, ráadásul új seriff érkezik a városba, aki le akarja váltani. A prédikátor barátnője, Amelie a helyi sajtót akarja propagandagyárrá változtatni egy naiv újságíró elcsábításával. Creely egy fekete prostituált szolgáltatásait veszi igénybe, mert ő az egyetlen olvasni tudó a kupiban, csakhogy a lány túl okos.

Lesz itt szerelem, bosszú, vérontás, társadalomkritika, rasszizmus, elnyomás, igazságtalanság, korrupció, vagyis a jó és a rossz csap össze. Mindenki talál benne olyan eszmét, amivel azonosulni tud, és a sztori is egész jó. Érdemes megnézni.

69 Kárhozat  (2017)

dráma | krimi | western

Seth Davenport ránézésre egy átlagos kivárosi prédikátor, ám titkos vágya, hogy lázadást indítson a status quo ellen. Nem is sejti, hogy egy iparmágnás felbérelt egy profit,... több»

2