2021.04.16 16:29 Crystaldeer Olvasottság: 175x
3

A jobb sorsra érdemes Judy

Nagyon nehéz véleményt alkotni erről a filmről, még picit talán a könnyeimet is törölgetem, annyira friss az élmény. Szóval Judy Garland egy fantasztikus, gyönyörű és hatalmas tehetség volt. Nagyon sajnálatos és szomorú dolog, hogy ennyire tönkretették az életét, és arra a sorsa jutott, hogy azt választotta, hogy öngyilkos lesz. Nehéz megérteni mindig, hogy az ember miért hoz egy ilyen döntést.

Mivel a film Judy Garland utolsó éveit dolgozta fel, egy-egy jelenettel visszatekintve a múltja történéseire sokat segít választ kapni a miértre. De nehéz úgy véleményt alkotni egy életrajzi filmről, hogy sok előismeretem nincs az alanyról, tehát, hogy őszinte legyek, én eddig azt se tudtam, hogy Judy Garlandnak, akit mindenki ismerhetett az „Óz, a csodák csodájából”, ami nekem is a kedvencem, ilyen szörnyű sors jutott.

A jobb sorsra érdemes Judy

Nem láttam tőle későbbi eredeti színpadi felvételeket, ahogy ezt az angol fellépést se, így nem tudom, hogy vajon Renéé Zellweger hitelesen ábrázolta-e. Kétséget kizáróan Renéé zseniális színésznő… lenne, és most jön a ha. Voltak jelenetek, amikor nagyon jól hozta a karaktert, máskor borzalmas volt. Az ő helyzetében is szánalmas dolognak tartom, hogy mivel ő is egy szép nő, miért kellett annyi plasztikai műtéttel elrontani magát. Egy idő után a film nézése közben feltűnt a közeli arcjeleneteknél, hogy bizony a száját elég csúnyán eltolták, látható volt a rossz plasztika, ami a film élvezhetőségén is rontott.

Emellett meg kell említenem, hogy engem nagyon zavart a fekete kontaktlencse is… Értem, hogy Judy Garlandnak is ilyen fekete, őz szemei voltak a való életben, de neki természetesen volt ilyen, a filmbeli Judy ettől meg még jobban mű lett, teljesen elvesztve az eredeti báját és szépséget. És akkor tegyük hozzá, ez egy zenés film, néhány színpadi jelenettel! Meg kell mondjam, az is mind borzasztó lett.

Én abban se vagyok biztos, hogy Renéé énekelt, de ha igen, akkor rendben, az még nem volt olyan vészes, de az biztos, hogy a filmben erősen látható volt, hogy csak gyenge tátogás ment (amennyire a színésznő képes volt az eltolt szájával), és sokszor elcsúszott a hang és a száj mozgása. Rettentően rontott az egészen, és teljesen élvezhetetlenné vált. Ráadásul olyan képet alkotva Judy Garlandról, amiért már nem is csodálkozom, hogy a lánya nem is akarja soha megnézni ezt a filmet.

Összességében miért adok hármast? Azért, mert maga a film cselekménye és a többiek színészi munkája tényleg kiváló, a film érdekes, a történet pedig érdekfeszítő. Nagyon nagy kár érte, mert jobban is meg lehetett volna csinálni.

73 Judy  (2019)

dráma | életrajzi | romantikus

Az Óz, a csodák csodája Dorothy-jaként ismert Judy Garland élete nem volt intrikáktól mentes. Negyvenes éveire több házasságon volt túl, majd a kábítószerhez nyúlt, ezzel... több»

3