Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
70
Képek
8
Videók
Judy
 
indingo   2020. 03. 21.

legújabb vélemény

Jól indult a történet. Kaptunk kicsit a gyerekkorból, az Ózos időkből, de hamar vontatottá vált a film. Judy Garland nem túl szép éveit mutatta be, eléggé egyoldalú volt a film. Zellweger játéka sem volt lenyűgöző.

 
Lubi   2020. 01. 16.

a nap véleménye

Letérve a sárgaköves útról

Életrajzi filmet sokféleképpen lehet készíteni, de sosem egyszerű feladat megragadni egy valódi személy egyéniségét, lényének esszenciáját. Ennek eszközeként gyakran a kontextualizálás lehet a kulcs egy remek filmhez. Az adott személy ismert és/vagy jelentős történelmi egyéniség, egy ikon, híresség, vagy bármilyen érdekes életutat bejárt átlagember. A közönség nyilvánvaló érdeklődéssel fordul a kedvencükről szóló életrajzi filmek felé, amennyiben többet tudhat meg annak alanyáról, és beleshet a kulisszák mögé. Judy Garland pedig az a személy, akinek az élete számos filmet megihletett már, ám ezúttal az alkotók pályájának egy kevésbé fényes szakaszába engednek betekintést. A Judy egy karrierj... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 15.

a nap véleménye

A díva hattyúdala

Nagy kedvenceim az életrajzi ihletésű történetek: legyen szó akár könyvről, akár filmről, így nem volt kérdés, hogy egy Judy Garlandról szóló filmre mozijegyet váltunk. Az előzetes várakozáshoz még hozzátett, hogy megkezdődött az Oscar-láz, a címszereplőt alakító Renée Zellwegert pedig igencsak kiemelte a kritika, sőt nagy visszatéréseként emlegetik a Garland-sztorit. Zellweger kisasszony kétségkívül a 2000-es évek elején élte fénykorát: a sokak által szidott musical, a Chicago (én szeretem), a Hideghegy, amivel kiérdemelte az Oscart, na meg a Bridget Jones, ami ha így, ha úgy, de a szinglik kultfilmjévé vált. Aztán csöndesebb időszak következett a színésznő életében, s ugyan 2016-ban újra ... több»

 
Anti007   2020. 01. 17.

A szivárvány árnyékában

Tavaly ősszel mutatták be a filmet, akkor még nem volt semmi hír, hogy nálunk mikor vetítik. Bíztam benne, hogy moziban láthatom majd a Judy Garlandról szóló életrajzi filmet. Nem teljesen erre számítottam (hogy az életének csak az utolsó évét mutatja be a mozi), de így is szívfacsaróan szép lett. Renée Zellweger most sem okozott csalódást, mindenképp megérdemelte a Golden Globe-díjat, és remélem, az Oscar is ugyanennyire esélyes. Az ilyen életrajzi filmeknek mindig sokkal erősebb hatásuk van, mivel ha jól alakítja a szerepét a megformálására kiválasztott színész, akkor teljesen magukkal ragadják a nézőt. Életre keltik a megformált hírességet, ebben az esetben Judy Garlandot, akit már gyere... több»

 
Turon   2020. 01. 14.

Atyavilág, Renée Zellweger elképesztőt alakít ebben a filmben, Judy Garland karaktere egyszerűen fenomenális. Mint ahogy lebilincselő ennek a filmnek az egész története is. Nagyon megérintett, ugyanakkor el is gondolkodtatott. Az biztos, hogy egy picit emészteni kellet, hiszen nagyon tömött az elbeszélés.

 
... megmarad őszinte portrénál, ahol az arc szinte teljes egészében eltakarja az érdekesnek tűnő hátteret, és mi kénytelenek vagyunk megbékélni ezzel. több»
 
... ott van benne minden, ami egy giccshatáron mozgó, könnyekre hajtó keserédes biopichez kell, a sorok között azonban megbújik egy igazi dráma, ami nem a hatásvadászaton, hanem a hatásosságon alapul. több»
 
A Judy tehát egy olyan karakterdráma, mely a cselekményesség helyett a címszereplő árnyalt bemutatására helyezi hangsúlyt, s melyre ugyan nem jellemzőek az innovatív művészi megoldások, jól megkomponált jeleneteivel, s egy valódi tehetség tragikus sorsán keresztül, hatásosan képes rámutatni a szórakoztatóipar működésének emberéleteket megnyomorító könyörtelenségére. több»

A film összbevétele 40 272 658 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 823 398 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 472 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmből kiderül, hogy milyen mostohán bánt az MGM Judy Garlanddal a 30-as és a 40-es években. A stúdió producerei szigorú diétára fogták, előírták, milyen gyógyszereket szedjen, hogy tartani tartani tudja a súlyát, hogy akkor aludjon és legyen éber, amikor azt megkövetelik tőle. Garlandnál emiatt gyógyszerfüggőség alakult ki.

(hp)
 

Renée Zellweger egy teljes éven át készült a szerepre Eric Vetro énektanárral, melyet követően négy hónapot dolgozott együtt a dalok felvételén Matt Dunkley zenei rendezővel.

(hp)
 

Jeremy Woodhead sminkmester művileg hosszabbította meg Renée Zellweger orrát, hogy a színésznő profilból jobban hasonlítson Judy Garlandra. Zellweger ezenkívül sötét szürke kontaktlencsét és parókát viselt a forgatáson.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.