Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Judy (2019)

Judy
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
70
Képek
8
Videók
Judy
 
Crystaldeer   2021. 04. 16.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
A jobb sorsra érdemes Judy

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon nehéz véleményt alkotni erről a filmről, még picit talán a könnyeimet is törölgetem, annyira friss az élmény. Szóval Judy Garland egy fantasztikus, gyönyörű és hatalmas tehetség volt. Nagyon sajnálatos és szomorú dolog, hogy ennyire tönkretett... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 15.

a nap véleménye

1
A díva hattyúdala

Nagy kedvenceim az életrajzi ihletésű történetek: legyen szó akár könyvről, akár filmről, így nem volt kérdés, hogy egy Judy Garlandról szóló filmre mozijegyet váltunk. Az előzetes várakozáshoz még hozzátett, hogy megkezdődött az Oscar-láz, a címszer... teljes kritika»


 
Lubi   2020. 01. 16.

a nap véleménye

2
Letérve a sárgaköves útról

Életrajzi filmet sokféleképpen lehet készíteni, de sosem egyszerű feladat megragadni egy valódi személy egyéniségét, lényének esszenciáját. Ennek eszközeként gyakran a kontextualizálás lehet a kulcs egy remek filmhez. Az adott személy ismert és/vagy ... teljes kritika»

 
indingo   2020. 03. 21.

1

Jól indult a történet. Kaptunk kicsit a gyerekkorból, az Ózos időkből, de hamar vontatottá vált a film. Judy Garland nem túl szép éveit mutatta be, eléggé egyoldalú volt a film. Zellweger játéka sem volt lenyűgöző.

 
Anti007   2020. 01. 17.

0
A szivárvány árnyékában

Tavaly ősszel mutatták be a filmet, akkor még nem volt semmi hír, hogy nálunk mikor vetítik. Bíztam benne, hogy moziban láthatom majd a Judy Garlandról szóló életrajzi filmet. Nem teljesen erre számítottam (hogy az életének csak az utolsó évét mutatj... teljes kritika»

 
Secret Lover   2020. 09. 30.

0

Átlagos életrajzi film, lenyűgöző és elhivatott főszereplői alakítással. Renée Zellweger nem próbálja imitálni Judy Garland-ot, hanem egy általa való olvasatot ad a művésznőről, amivel életre kelti a tragikus-sorsú Garland életének utolsó pillanatait.

 
Turon   2020. 01. 14.

0

Atyavilág, Renée Zellweger elképesztőt alakít ebben a filmben, Judy Garland karaktere egyszerűen fenomenális. Mint ahogy lebilincselő ennek a filmnek az egész története is. Nagyon megérintett, ugyanakkor el is gondolkodtatott. Az biztos, hogy egy picit emészteni kellet, hiszen nagyon tömött az elbeszélés.

Galéria (70)

Videók (8)

A film összbevétele 40 272 658 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 823 398 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 472 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmből kiderül, hogy milyen mostohán bánt az MGM Judy Garlanddal a 30-as és a 40-es években. A stúdió producerei szigorú diétára fogták, előírták, milyen gyógyszereket szedjen, hogy tartani tartani tudja a súlyát, hogy akkor aludjon és legyen éber, amikor azt megkövetelik tőle. Garlandnál emiatt gyógyszerfüggőség alakult ki.

(hp )
 

Renée Zellweger egy teljes éven át készült a szerepre Eric Vetro énektanárral, melyet követően négy hónapot dolgozott együtt a dalok felvételén Matt Dunkley zenei rendezővel.

(hp )
 

Jeremy Woodhead sminkmester művileg hosszabbította meg Renée Zellweger orrát, hogy a színésznő profilból jobban hasonlítson Judy Garlandra. Zellweger ezenkívül sötét szürke kontaktlencsét és parókát viselt a forgatáson.

(hp )
 

Renée Zellweger ugyanabban az évben, 1969-ben született, amikor a filmben az általa alakított Judy Garland elhunyt.

(hp )
 

Renée Zellweger 2019. szeptemberében jelentette meg első szólólemezét, melyen Judy Garland dalait dolgozta fel.

(hp )
 

A film alapjául Peter Quilter Olivier- és Tony-díjra jelölt West End és Broadway színdarabja, az End of the Rainbow (A szivárvány vége) szolgált.

(hp )
 

A film az ikonikus amerikai énekes- és színésznő, Judy Garland életét dolgozza fel.

(hp )
 

A Judy forgatása 2019. március 19-én kezdődött meg Londonban.

(hp )
 

A Judy világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Film Festivalon, melyet követően a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták szeptember 10-én.

(hp )
 

Renée Zellweger alakítását álló ovációval ünnepelte a közönség a film világpremierjén.

(hp )
 
... megmarad őszinte portrénál, ahol az arc szinte teljes egészében eltakarja az érdekesnek tűnő hátteret, és mi kénytelenek vagyunk megbékélni ezzel. több»
 
... ott van benne minden, ami egy giccshatáron mozgó, könnyekre hajtó keserédes biopichez kell, a sorok között azonban megbújik egy igazi dráma, ami nem a hatásvadászaton, hanem a hatásosságon alapul. több»
 
A Judy tehát egy olyan karakterdráma, mely a cselekményesség helyett a címszereplő árnyalt bemutatására helyezi hangsúlyt, s melyre ugyan nem jellemzőek az innovatív művészi megoldások, jól megkomponált jeleneteivel, s egy valódi tehetség tragikus sorsán keresztül, hatásosan képes rámutatni a szórakoztatóipar működésének emberéleteket megnyomorító könyörtelenségére. több»