Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
70
Képek
8
Videók

Érdekességek: Judy (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 40 272 658 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 823 398 forintot termelt. A hazai mozik összesen 20 472 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmből kiderül, hogy milyen mostohán bánt az MGM Judy Garlanddal a 30-as és a 40-es években. A stúdió producerei szigorú diétára fogták, előírták, milyen gyógyszereket szedjen, hogy tartani tartani tudja a súlyát, hogy akkor aludjon és legyen éber, amikor azt megkövetelik tőle. Garlandnál emiatt gyógyszerfüggőség alakult ki.

(hp )
 

Renée Zellweger egy teljes éven át készült a szerepre Eric Vetro énektanárral, melyet követően négy hónapot dolgozott együtt a dalok felvételén Matt Dunkley zenei rendezővel.

(hp )
 

Jeremy Woodhead sminkmester művileg hosszabbította meg Renée Zellweger orrát, hogy a színésznő profilból jobban hasonlítson Judy Garlandra. Zellweger ezenkívül sötét szürke kontaktlencsét és parókát viselt a forgatáson.

(hp )
 

Renée Zellweger ugyanabban az évben, 1969-ben született, amikor a filmben az általa alakított Judy Garland elhunyt.

(hp )
 

Renée Zellweger 2019. szeptemberében jelentette meg első szólólemezét, melyen Judy Garland dalait dolgozta fel.

(hp )
 

A film alapjául Peter Quilter Olivier- és Tony-díjra jelölt West End és Broadway színdarabja, az End of the Rainbow (A szivárvány vége) szolgált.

(hp )
 

A film az ikonikus amerikai énekes- és színésznő, Judy Garland életét dolgozza fel.

(hp )
 

A Judy forgatása 2019. március 19-én kezdődött meg Londonban.

(hp )
 

A Judy világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Film Festivalon, melyet követően a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták szeptember 10-én.

(hp )
 

Renée Zellweger alakítását álló ovációval ünnepelte a közönség a film világpremierjén.

(hp )
 

A Judy igen pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg (2019 november) 273 szemlézett cikket követően 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 

A Judy-t számos A-kategóriás filmfesztiválon mutatták be világszerte. Szerepelt a Római Filmfesztivál, az Independent Spirit Awards, a British Independent Film Awards és a Palm Springs-i Filmfesztivál versenyprogramjában is. Renée Zellweger alakítását Palm Springsben és Santa Barbarában is díjjal ismerte el a zsűri.

(hp )