Kedvenc műfajom a sci-fi, mert ott igazán jövőbe mutató dolgokat lehet filmre vinni. Az Upgrade is ezt ragadja meg, igyekszik az ember-gép kommunikációt továbbgondolni sikeresen. Már a Borgok megjelenésével elindult egy folyamat, ahol a mesterséges implantátumok világa az ágazat részévé vált. Az implantátumok teljessége és használhatósága mindennapi kutatások része. Ha valami nem megy magától, egy kütyüvel megoldjuk.
Az Upgrade ötlete a mindenható mikrocsippel kellemes ötlet, és rátapint jelen korunk félelmeire. Maga a bemutatott megoldás informatikailag és biológiailag is problémás, de lendüljünk túl rajta, mert nem erről szól a film. Inkább élvezzük a szuperhősök nagy csatáját, hősünk felülemelkedését az élet kihívásain és a sikeres nyomozást.
A történetet sokszor megfogalmazták már. Nekem a Neuromancer jutott eszembe, ahol szintén egy mindent tudó kütyü próbál meg az emberek segítségére sietni, hogy egyben saját céljait is megvalósítsa.
A film legnagyobb érdeme a lendülete. Gyors, pörgős akciók, látványos csatajelenetekkel és izgalmas nyomozással. Grey egy egyszemélyes hadsereg, aki bármit képes megtenni, hogy a gonoszokat legyőzze. Segít neki egy nyomozónő, Cortez, aki próbálja felfogni, hogy mi történik körülötte. Nincs sok esélye, hogy eligazodjon a gépek világában. Ahol a szálakat egy szuperintelligencia mozgatja, ott a gyarló emberek csak statiszták.
Logan Marshall-Green és Melanie Vallejo alakítása nekem teljesen meggyőző volt. Pont azt kaptam, amit vártam. A többiek is hozták a szükséges színvonalat, de nem mutattak semmi kiemelkedőt. Így jobban elkülönült a történet fő sodra és a fókusza a mellékes eseményektől.
Aki szereti a nyomozós, akciózós, bosszúállós filmeket, az nézze meg bátran.

83 Upgrade - Javított verzió (2018)
akció | sci-fi | szatíra | thriller
A történet szerint egy férfi feleségét meggyilkolják egy rablás során, míg ő deréktól lefelé lebénul. Egy új, kísérleti technológiának köszönhetően mesterséges... több»
Szereplők: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson, Christopher Kirby, Richard Cawthorne