2026.06.23 23:19 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
3

Gyúrós Gyuri gyagya gyepálásai

Hát ez a film! Igazából a He-Man szériát mindig is olyan gagyinak tartottam. Mint mondjuk a Star Treket, ami igénytelen tévésorozatból nőtte ki magát (bocsi, trekik). Mondjuk ki, az is volt! A Mattel játékgyártó csak azért csinálta a rajzfilmet, mert el akarta adni a játékfiguráit. Amiket meg sebtében csak azért nyomtak ki, mert a Star Wars-figurák piacot döntöttek, a Mattel meg pont előzőleg csapta rá az ajtót George Lucasra: "A gyerekeket nem érdekli a katonababák téma". Ezt a balfogást is csak most tudtam meg, így már értem az extra gyerekes világépítést meg a Hatalom Kardja-témát.

Azért az első reklámrajzfilm félperces hosszával nem lenne emlékezetes, viszont ott még eléggé más He-Man (Adam herceg) alakja (is), pl. nem kerül szóba a Hatalom Kardja, hanem sima csatabárddal töri a falat a fiú. Egészen eddig nem enyhültem meg iránta, mert a szőke parókás, RÓZSASZÍN inges Adam herceg... hát... férfias férfi (angolul He-Man).

Gyúrós Gyuri gyagya gyepálásai

Aztán elkezdtem nézni az új mozifilmet, és nagy meglepetésemre ültek a poénok. Igazából ott döntöttem, hogy négy csillagot adok rá, amikor felcsendült a 4 Non Blondes - What's Up című szám, ami egyértelműen önparódia, mert vagy 15 éve megy a YouTube-on a What's Up He-Man meme. Aki nem tudja, miről beszélek, keressen így rá. Továbbá érdemes még a He-Man and Skeletor Dancing | Money Supermarket Commercial címet is bepötyögni, és megláthatod, milyen kultúrája van ezeknek az alakoknak Amerikában. Amikor He-Man Skeletorral táncol a Dirty Dancing koreográfiára. Nyihaha! Meg a 2005-ös San Diegó-i Comic-Conon is feltűnik Skeletor, persze, ott ki nem?

Szóval maga a mozifilm egyértelműen az önparódiára épül, ami számomra meglepő vonal, de bejött. Ennek az alapgondolatnak tudom be azt is, hogy az eredeti rajzfilmben tökös Adam herceg most egy kigyúrt, ámde Ügyifogyi Törp-kategóriájú alak a filmben. Mindenesetre ez a film sokkal, de sokkal jobb, mint az 1987-es Dolph Lundgren-átirat. Bárki beszél az új filmről, nem tudja, hogy kinek készült, nos, ezt én sem tudom felfogni, de hogy átkozottul szórakoztató (számomra), az már biztos! És direkt figyeltem a második nézésnél (mert igen, többször nézhető film), Duncan fegyvernök akciói szinte lemosták a Hatalom Kardja jeleneteit. Idris Elba pozitív diszkriminációt szenvedett el, de gondolom, nem fog ezért "metoozni".

Aztán meg azért is megérdemli a film a négy csillagot, mert Nicholas Galitzine olyan impresszíven felgyúrta magát a főszerepre, ez teljesítmény, megsüvegelendő. Valamint szőke parókát öltve beleénekel a hajkeféjébe a werkfilmben (na, vajon melyik számot?), és jól láthatólag viháncolnak a forgatáson. És Jared Leto is (ezúttal) ott van, ahol lenni kell neki, hiszen alakítása (mint mindig) sznob és túljátszott, viszont itt a nevetséges perszóna kifejezetten előny, tehát ő is betalált a szerepében. A film sikeréhez sorolom azt, hogy vagy 2 éve vettem több He-Man Mega Construx figuraszettet, de végül a család kisgyermekeinek dobtam játszani. Ők meg leforgatták a Toy Storyt, és rágták, nyálazták, széttépték a szerencsétleneket. Hova lettek szép Eternia szülöttei? Most összegyűjtöttem őket, még Skeletor elgurult koponyája is megvan. Lehet, mégis megtartom őket, a kölyköket meg lepofozom a figuráim közeléből. Enyém a Kard, enyém a Hatalom!

És a legfontosabb! A film elején az az elektromos gitárszóló (főcímzene), váááúúú! Rühellem a metált, de ez... k*rva jó! Ja, és még egy, még egy (hiperventillálok)...! A Holló című film után ez a második, amiben jó Cure-dalt hallok. Már ezért is megérdemli a négy csillagot. Közben szépen csendben (a lábjegyzetben) rájöttem, mégis kiknek szól a film. Pont az olyan nerdöknek, mint amilyen én is vagyok. Különben Skeletor gonosz mágusnője miért olyan szado-mazo perverz a slave szerepében!? Már csak egy fekete gumi szájpecek hiányzott a szájából, komolyan, a csaj vetekszik Jared Leto alakításával. Olyanok voltak, mint Will Ferrell meg az afro segítője a Zoolanderben! Amúgy zseniális! Azt tudnám mondani a csajnak, amit Ribek (géppuskás) a Ryan közlegény megmentésében: "Upam, most furcsamód felizgattál."

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

15 év távollét után Adam herceg visszatér Eterniába a Hatalom Kardjával, ahol szembesül otthona romjaival, amelyeket Skeletor gonosz uralma hozott. Hogy megmentse családját és... több»

3