2022.07.12 22:29 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 316x
2

Vérrel és verejtékkel kikövezett rejtelmek.

Stephan Susco készítette el a második részt.

A film az internet sötét bugyraiba kalauzol el minket.

Vérrel és verejtékkel kikövezett rejtelmek.

Főhősünk, Matias (Colin Woodell) egy kis huncutságot követ el. Egy internet kávézóban járva talál egy laptopot és hamar, szinte gondolkodás nélkül felkapja, és máris a hóna alatt lett egy új szerzemény.

Webcam horror a javából, és persze hibák itt is vannak, de aki ezt a műfajt kedveli, ilyenkor mosolyogva becsukja egy pillanatra a szemét.

A srác és a kis siket barátnője, Serena (Rebecca Rittenhouse) éppen fasírtban vannak, úgyhogy Matias mindent megpróbál Serenánál, hogy a dolog rendeződjön. De eközben a srác "új" laptopja állandóan lefagy, és fura üzeneteket kap. mindenfelől.

A talált video fájlokat és egy DOS belépést nyit, és oszt meg barátaival. Innentől pedig potenciális "zsákmánnyá" avanzsálnak, igaz, ezt ők még csak nem is sejtik.

Ami még zseniális, az a dark web félelmetes bemutatása, és megdöbbentően vegytiszta ábrázolása. Itt nincs természetfeletti, itt kőkemény pszichopaták vannak, akik súlyos bitcoin összegekért magukat "embereknek" nevező állatokkal kínoztatják meg, és öletik meg a kiszemelt áldozatokat. Tudjuk, hogy a különböző red room-ok élőben közvetítik a gyilkosságokat, és azt is tudjuk, hogy erre bizony sajnos, nagyon nagy igény van.

Illegális pornó, szado-mazo, kínzások, fegyver, drog, állatkínzás, premier plánban, amit akarsz!

Az Unfriended: Dark Web csak megkarcolja a tetejét a dolgoknak, a pokol bugyraiba azért nem mer leszállni.

De még így is félelmetes amit látunk, és tapasztalunk.

Sajnos, itt sem tudják a mellékszereplőket jól bemutatni, így ez a film is kissé személytelen, de hát ez a zsáner velejárója.

Nari (Betty Gabriel), Damon (Andrew Lees), Dj Lexx (Savira Windyani) és Amaya (Stephanie Nogueras), akiket láthatunk még kisebb-nagyobb szerepekben, de mindegyik kissé légies és súlytalan.

A durvaság-faktor nem olyan erős, mint például a The Den című filmben, de azért itt is van egy nagy csavar a végén.

Vér és fájdalom.

A film pedig nagyon jó a zsánerén belül!

Most pedig iszom egy jéghideg spenótos-őszibarackos smoothie-t.

Egészségemre!

Ja!

Persze, hogy a kedvenc fotelemben.

horror | krimi | misztikus | thriller

Egy kamasznak új laptop kerül a birtokába, ám hamarosan felfedezi, hogy az előző tulajdonos nem csak figyeli őt, hanem bármire képes, hogy a laptopot visszaszerezze.  több»

2