2020.02.01 23:29 Az amatőr Olvasottság: 243x
1

Megrendítő  utazás az emberi gonoszság mélyére

Izzó feszültségű dráma, amely képes teljesen a hatása alá vonni a nézőt. Fauna Hodel története megrázó, tragikus és sötét titkok sorozata, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A történet súlyát még inkább fokozzák a stáblistába bevágott képek a sorozat alapjául szolgáló valódi gyilkossági ügyről és szereplőiről.

A sztori ugyan az első részben kicsit vontatottan indul be, de már a rész végén megkapjuk azt az éjsötét atmoszférát, amely aztán az egész cselekményt végigkíséri. A főszereplő körül szinte folyamatosan izzik a levegő, ő a történetben egyre inkább kiélesedő két konfliktus, a rasszizmus és a korrupcióval elfedett beteges vágy ütközőpontja.

Megrendítő  utazás az emberi gonoszság mélyére

Ugyanis miközben szembesülnie kell valódi származásával és azzal, hogy a nagyapja George Hodel, a beteges hajlamú hollywoodi nőgyógyász, aki egy egész várost tart a markában, a fekete közösségben élve naponta szembesül a rasszizmus egyre nagyobb mértékű eldurvulásával. Az emberi gonoszság eme kétféle megnyilvánulásával való találkozás során a főhősnő mindössze pár hét leforgása alatt naiv kamaszlányból felelősségteljes nővé érik.

A Faunát alakító színésznő, India Eisley magával ragadó, ám visszafogott játékával nagyon jól érzékelteti a karakter fokozatos, ám egyre gyorsuló felnőtté válását az egyes epizódok során, felfedve legmélyebb belső vívódásait, ugyanakkor megtartva sejtelmes titokzatosságát.

A sorozat másik bravúros színésze, Chris Pine hasonlóan izgalmas szereplőt, egy az igazság megszállottjává vált újságírót alakít, akit már-már teljesen megtört a környezetében tapasztalt igazságtalanság és a katonaként átélt borzalmak. Olyannyira kétségbeesetten keresi a megváltást, hogy végül majdnem fel is áldozza magát érte. Faunával eleinte reménytelemül elkerülik egymást, de végül a közös tragédiák összehozzák őket, hogy együtt keressék meg a továbblépéshez szükséges válaszokat.

Az én vagyok az éjszaka tehát nemcsak sötét tónusú krimi, hanem több megtört, vagy éppenséggel eltorzult lélek útkeresése is.

dráma | misztikus

Fauna Hodel egy fiatal lány Reno külvárosából. A lány megtudja, hogy születésekor örökbe adták, ám azt nem, hogy pontosan honnan származik. Egy nap viszont olyan felfedezést... több»

1