2019.05.11 22:05 indingo Olvasottság: 590x
0

Egy újabb Superman történet, ami gyerekcipőben jár

A Superman téma nagyon kedvelt filmes körökben. Jó pár filmet kaptunk, volt sorozat is, számos színésszel a szuperhős főszerepben. Nem kell sokat visszamenni az időben hogy találjunk egy Supermanes filmet. 2013-ban készült el Az acélember, ami a már ezerszer feldolgozott történetet mutatja be.

Máig nem értem miért lett Supermanból Acélember, de ezt hagyjuk is. 2019-et írunk és BrightBurn – A lángoló fiú címmel próbálnak meg becsábítani minket a mozikba, hogy egy újabb feldolgozást láthassunk a Superman történetből. A Gunn fiúk (két testvér és egy unokatestvér) filmjében újdonság, hogy egy kisfiú van a középpontban, egy gyerek, aki nem tudja kezelni az erejét. Honnan is tudná, hisz egyik napról a másikra lesz bivalyerős és tesz szert olyan képességekre amiről még csak nem is álmodott.

Egy újabb Superman történet, ami gyerekcipőben jár

És bizony egy szuperhős nem mindig jó dolgokra használja az erejét. A történet végig pörgős, bár ez nem meglepő hiszen mindössze másfél órás a film, így a készítők minden percet kihasználtak arra, hogy a fotelekbe szegezzék a nézőket. És azt kell, hogy mondjam, hogy sikerült is nekik. Tetszett, ahogy kis hősünk karaktere ráébred az erejére és egyre keményebb gaztetteket hajt végre. Semmitől sem riad vissza és semmi sem állíthatja meg. Superman több évtizedes filmtörténelmében nem rémlik hasonló film, ami 18 karikás és valóban ilyen véres lett volna. Horrornak is elmegy a történet, annak ellenére hogy a humoros jelenetekből is kapunk. A fűnyírós részen vagy a szexuális felvilágosításon a moziterem szakadt a röhögéstől. A film húzóneve Elizabeth Banks, akit még hasonló filmben nem láthattunk. Jól hozta a szerető édesanyát, aki a legvégsőkig kitart a fia mellett. Ami zavart vele kapcsolatban az a méteres hajlenövése, bár ezt fogjuk arra, hogy elvárás volt egy elfoglalt édesanyánál. Teljesen ismeretlen arc volt Jackson A. Dunn a főszerepben. Azt nem lehet mondani rá, hogy szép kisfiú viszont annál tehetségesebb. Természetes és könnyed volt a játéka, tekintete helyenként vérfagyasztó. A film látványa is izgalmas volt. A légi felvételeket öröm volt nézni. Voltak persze hibák a filmben. A szülők egyes lépései teljesen érthetetlenek voltak. Se a gyerekkel, se magukkal nem voltak őszinték. Voltak benne tipikus amerikai megvalósítások, meg persze a Ramones póló se maradhatott el. Már csak egy rubik kocka hiányzott. Mindent egybevetve számomra kellemes meglepetés volt a film.

horror | sci-fi

Előfordulhat, hogy nem mindennapi kvalitásokkal rendelkező entitások járnak köztünk. Lehet, nem is sejtjük, hogy a babaként befogadott gyermek egyszer csak ráébred negatív... több»

0