2019.06.20 21:07 Az amatőr Olvasottság: 120x
0

Van új a nap alatt, még a szuperhősök világában is

Futkosó fenekek, világuralomra törő szöcske, beszélő utca, és még csak pár dolgot említettem a Doom Patrol különleges világának furcsaságaiból. Nem mintha maguk a főszereplők nem lennének önmagukban is elég furcsák: egy agy robottestben, végtelen sok személyiség egyetlen lányban, egy a stressztől szanaszét folyó híresség és egy szénné égett pilóta, akit egy világító űrlény tart életben. Ők lennének tehát a hősök, akik, mint kiderül, valójában nem is azok, csak a társadalom megkeseredett torzszülöttjei. Ki tudja, talán Niles Cauldernek köszönhetően kaptak egy második esélyt, de vajon élnek vele?

Többek között erre is keresi a választ a sorozat. Elrabolt megmentőjük keresése közben pedig végre elkezdik valahogy alakítani a sorsukat a különös, ám szerethető főhősök. Ám, mielőtt hőssé válnának, szembe kell nézniük a múltbeli démonjaikkal. Ezt pedig a néző nagy örömére igencsak fordulatos kalandok közepette kísérlik meg. Ami személy szerint igazán megragadott, az a sorozat szürrealitása és a folyamatos spontaneitás. Jön egy nagy szem, hogy elnyelje a világot? Megoldás: utazzunk vissza a múltba és kreáljunk egy szektát, ami létrehozza az ellenszemet. Ebben a sztoriban aztán bármi megtörténhet. Ez az, ami igazán újszerűvé, és élővé teszi a Doom Patrolt. Ugyanígy a karakterfejlődések is izgalmasak, a főgonosz narrációja pedig egyenesen zseniális húzás volt a készítőktől.

Van új a nap alatt, még a szuperhősök világában is

Egyszóval a Doom Patrol az a sorozat, ami még tényleg tud újat hozni szuperhős témában. Vicces, fordulatos történet, néhol drámának is beillik, izgalmas szereplőkkel, nem várt megoldásokkal.

84 Doom Patrol  (2019)

akció | dráma | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A szuperhőscsapat tagjai egy szerencsétlenség folytán minden eddiginél nagyobb erő birtokosai lesznek. A Főnök a bolygóra leselkedő veszélyt próbálja felderíteni, de miután... több»

0