2023.03.10 18:21 Klauka89 Olvasottság: <100x
1

Minden szülőnek látnia kéne a Madeleine McCann eltűnését!

„Sajnos” ötöst kell adnom. Sajnos, hogy ilyen megtörténhetett. A dokumentumsorozat tematikusan összeszedett, kielemzi a portugál rendőrség munkáját, a szülői felelősséget és felelőtlenséget, majd a felbérelt különböző magánnyomozó irodák munkásságát, tevékenységeit és eredményeit vagy éppen eredménytelenségeit. Éppen akkor érettségiztem (2007 májusában), amikor Madeleine eltűnt, és már akkor is felkaptam a fejem a hírre.

Azóta eltelt 16 év, és annyi minden látott napvilágot a témában, hogy egyszerűen követhetetlenné vált a sztori. Ezért is jó, hogy ebben a nyolc részes kis dokumentumsorozatban összeszedtek minden fontos és lényegi információt, és sajnos túl sok olyan apró kis részlet van, aminek a nyomozók nem néztek utána, pedig a megoldás kulcsa is lehetett volna. Ha valaki figyelte a híreket, a napokban is jelentkezett egy 19 éves lengyel lány, aki Madeleine-nek adta ki magát. Ez a világ leghíresebb, leginkább nagydobra vert eltűnési ügye, amely felderítésére több mint 11 millió fontot fordítottak.

Ebben a feldolgozásban meg van minden, ami az életben szintén ott lüktet: gonoszság, irigység, közöny, becsvágy, hírnév utáni epekedés, pedofília, emberkereskedelem. Megtudhatjuk, miért foglalkozott a portugál rendőrsé sokkal jobban a brit kislány eltűnési ügyével, mint bármely portugál eltűnési üggyel. Sajnos azért tart itt a világ, ahol, mert az emberek nem figyelnek egymásra. Bár itt tenném, hozzá, hogy én nem hagynám egyedül az alvó gyerekeimet fél órákra-órákra az apartmanban, úgy, hogy én nem épp csak a balkonon vagyok. Meg van magyarázva, hogy ellenőrizték őket, és közel voltunk, de a dokumentumsorozat rekonstruálása alapján nem is voltak olyan közel. Pláne, hogy az utolsó részben kiderül az ügy fő csavarja! Na jó, persze senki sem szuperszülő, de ez túl nagy baklövés volt sajnos. Minden rész érdekfeszítő volt, és együtt izgulhatunk a szülőkkel, a helyi portugál emberekkel, akik együtt éreznek a családdal, a britekkel, akik szintén próbáltak segíteni, akik akkoriban szintén abban az apartmanban nyaraltak és döbbenten lettek részesei ennek a hihetetlen történetnek. Megismerhetjük a gyanúsítottakat, akiket meghurcoltak, majd nagy nehezen tisztáztak, ám soha többé nem élhetnek már olyan nyugodt életet, mint azelőtt. A szülőket szerintem azóta is árgus szemek lesik, pedig nekik a legkegyetlenebb. 16 éve a poklot járják meg. Maddy iker kistesói is 18 évesek ma már, és nem ismerik a nővérüket. Ki tudja, merre jár a nagyvilágban Madeleine McCann? Felnőtt nő, akit valószínűleg megrendelésre raboltak el. Vagy mégsem? Szerintem minden szülőnek meg kellene néznie ezt a sorozatot, rám rendkívül nagy hatást gyakorolt. A 6. rész egyenesen megdöbbentett! Számos olyan dolog derül ki belőle, hogy hogyan vadásznak gyerekekre a pedofil őrültek egy nyaralás alkalmával, amire a szülők például legrosszabb rémálmukban sem gondolnának, hogy milyen veszélynek is lehetnek kitéve. Sokkoló dolgokat tudtam meg belőle. Én személy szerint hiszem, hogy egyszer Madeleine McCann előkerül, de szegény „hiába” él, teljesen elszakították a szüleitől, testvéreitől, mindentől, amit addig ismert. Ha él is, teljesen más életet él(het) a megszokottól. Bár hallottunk már hasonló történeteket, ahol az elrabolt gyermek megszerette az elrablóját stb. De ez már egy másik történet.

dokumentum | krimi

A dokumentulm ilm a mindössze 3 éves Madeleine McCann eltűnésének körülményeit járja körül, akinek egy családi nyaralás során veszett nyoma. Az ügy egyik legnagyobb rejtélye,... több»

1