2019.10.12 23:05 Az amatőr Olvasottság: 147x
1

Szerelemben és háborúban mindent szabad

Minden szempontból grandiózus történelmi dráma a világ egyik leghatalmasabb uralkodónőjéről. Szenvedélyes, megkapó, nem mindennapi történet, mely könnyedén magával ragadja nézőjét. Helen Mirren csak úgy sziporkázik a főszerepben, számára talán ez egyfajta jutalomjáték is volt, a Disney-s Diótörő és a Luc Besson féle Anna után végre ismét egy komolyabb szerepben csillogtathatta meg kiváló színészi képességeit.

Nagy Katalin szenvedélyes, olykor kicsapongó, hataloméhes, az élet gyönyöreiben tobzódó karaktere mondhatni a szíve-lelke volt ennek a sorozatnak, ha a cselekmény olykor-olykor el is laposodott kicsit, a cárnő jelenléte mindig felrázta a történetet. Közben pedig a mellékszereplők is mind izgalmasan voltak megformálva, hozzátettek egy-egy üde színfoltot a nagy egészhez. A legkarizmatikusabb mellékszereplő talán Patyomkin vezérőrnagy volt, akinek Katalinnal való féktelen románca gyönyörűen lett kibontakoztatva a mindössze négy részes minisorozat második felében.

Szerelemben és háborúban mindent szabad

A nagyszerű színészi alakítások mellett pedig az aprólékosan kidolgozott díszletek és kosztümök fényűző pompájában is sokat lehetett gyönyörködni. "Háborúban és szerelemben mindent szabad" – ez a mondat jellemzi talán leginkább ezt a sorozatot. Szerelem és háború, ez a két főmotívum Katalin életének a történetben. Az udvarban folyamatosan harcol a hatalomért a férfiakkal, közben a szó szoros értelmében háborúzik a törökökkel, és egyfajta belső háborút is vív önmagával a szerelmet illetően. Végül pedig győz a szerelem, és Patyomkinnal együtt igyekszenek naggyá tenni Oroszországot. Veszekednek, sírnak, nevetnek, összejönnek, eltávolodnak.

Az elejétől fogva imádtam ezt a nagyszabású drámát, mely szerintem nagyon érzékletesen mutatta be Nagy Katalin rendkívül izgalmas, fordulatokban gazdag életét. Részemről: 5\5

dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A HBO/Sky négyrészes drámasorozata Nagy Katalin, a 18. századi Oroszországot nagyhatalmi pozícióba emelő cárnő uralkodásának kései szakaszára összpontosít. Hangsúlyos... több»

1