2021.11.19 21:11 Lubi Olvasottság: 624x
8

Párszáz dolláros baby

A főszerepet is játszó Halle Berry első rendezése egy ketrecharcos nő életébe enged betekintést. A hősnő legnagyobb sebeit azonban nem a pofonoktól szerzi.

Jackie Justice valaha hatalmas MMA sztár volt, a film cselekménye kezdetén mégis egyszerű, minimálbérből tengődő dolgozó anyaként találkozunk vele, akit időnként még felismernek egykori rajongói az utcán, de már csak gúnyt űznek belőle. Jacki megpróbál jó anya lenni, közben pedig a ringbe is visszatérni, hiszen, ha feldühítik, még mindig felperzslik benne a küzdelem tüze. Az elhatározást mégis kudarcok sorozata követi, amiken csak kemény munkával lehet túllépni, úgy a sportban, miképp a magánéletben is.

Halle Berry bizonyítottan jó színésznő, aki rengeteg réteget képes vinni egy jól megírt karakterbe, rendezői kvalitásai viszont enyhén szólva sem elég kiforrottak még, hogy egyediséget vigyenek a harcjelenetekkel dúsított sportdrámába. A Rocky és a Millió dolláros baby szerelemgyerekeként fogant Megsebezve története semmi olyat nem képes mondani főszereplőjéről, a küzdősportról, vagy csupán az életről, amit az említett két film ne fogalmazott volna már meg sokkal adekváltabban korábban.

A Megsebezve jócskán alulteljesít tehát az inspirációjául szolgáló klasszikusokhoz képest: Berry rendezésének nincs valódi drámai éle, a jelenetek súlytalanok, a bevitt ütések súlya nem ragad át a nézőkre.

Jackie karakterútja önmagában is ezerszer látott, sablonos történet ugyan, a Megsebezve mégis megvalósításának színtelensége miatt lesz felejthető alkotás.

71 Megsebezve  (2020)

dráma | sportfilm

Az egykor MMA bajnok Jackie csupán egyszer szenvedett el vereséget, de ez mégis elég volt ahhoz, hogy úgy érezze, megszégyenülten kell visszavonulnia. Az élete azonban megváltozik,... több»

8