2020.12.10 19:34 Kóborló Nézhetetlen Olvasottság: 164x
2

Ismét egy teljesen felesleges és felejthető film

Tovább böngészve a 2020-as horrorfilmes felhozatalt, akadtam rá erre a frenetikus filmre (na jó... csak vicceltem, merthogy ez tényleg egy pocsék film volt). Sem az IMDb-n (jelenleg 3,3-on áll), sem pedig itt a Mafabon nem büszkélkedhet erős pontszámmal, és ha őszinte akarok lenni, csupán az egyik szereplő (Thomas Jane) miatt keltette fel a figyelmemet, illetve az előzetese megtekintése után nem éreztem azt, hogy ismét egy nézhetetlen minősítésű filmhez lesz majd szerencsém.

Szeretném felhívni a bátor nézők figyelmét egy apróságra. Ha ők is késztetést éreznek majd magukban, hogy próbát tegyenek ezzel a filmmel, két hivatalos címmel is forgalomba hozták, az egyik a The Orchard - Véres telihold, a másik pedig a Hunter's Moon - Véres telihold. Na de nézzük, hogy milyen is lett!

Ismét egy teljesen felesleges és felejthető film

Már az első képsorai után érezhető egyfajta tévéfilmes hatás, ami azért még nem probléma, hisz Amerikában tényleg egyből dvd-n és interneten mutatták be. Viszont ennek a filmnek a forgalmazási jogait kis hazánk is megvásárolta, és az egyik tévéműsor szolgáltató bizonyára már be is mutatta műsorkínálatában, hisz már szinkronizáltan megtekinthető. Nem nagyon értem, hogy miért pont egy ilyen minősíthetetlen alkotásra esett idehaza ez a megkülönböztető figyelem, amikor hirtelen legalább tíz olyan film is eszembe jut ebből az évből és ebből a műfajból, amik szintén nem mozis bemutatásra készültek, de sokkal minőségibb tartalommal lennének képesek szórakoztatni a nézőt. Na de mindegy...

Tehát már a film elején érezhető az alacsony költségvetés, illetve, hogy a technikai megvalósítások terén nem fogunk látni szemkápráztató számítógépes effekteket, ami abból a szempontból kisebb aggodalmat okoz nálam, hogy már a film első 5 perce után sejthetővé válik az a tény, hogy egy pontján igenis majd meg kell mutatkoznia ennek a dolognak.

Magát a történetet kezdetben még elfogadhatónak is mondhatnám, ha nem lennének a karakterek már szinte az első percektől pocsékok. Az ezeket a karaktereket játszó színészek legtöbbje azért számos film és sorozat mellékszereplőjeként feltűnt már (itt történet szempontjából még fel sem tűnt az a színész – Thomas Jane –, akinek a nevével jó eséllyel reklámozták a filmet), tehát azt nem írhatom, hogy pályakezdők lettek volna ezek a színészek a film megszületése idején, szóval sokkal valószínűbb, hogy a film készítői megelégedtek azzal a színjátszással, amit ők nyújtottak már az első percektől.

Ez mondjuk abból a szempontból kissé bosszantó, hogy itt nem arról van szó, hogy a forgatókönyv szerint ennyire vékonyra írták volna meg eme karaktereket, mert több volt ebben e téren. Sajnos mikorra a történet elér ahhoz a ponthoz, ahol végre bekapcsolódik Thomas Jane karaktere, már annyira sok gondom volt a filmmel, hogy a megjelenése sem nagyon tudott sokat lendíteni az összképen. Ráadásként viszont pont az ő karakterét írta meg a forgatókönyvíró a legerőtlenebbnek.

Tulajdonképpen a film története jó pár csavarra van kiélezve, de ezen csavarok annyira gyengén sikerültek, hogy én már valahol a felénél sejtettem, hogy mi lesz, és ezzel szerintem bármelyik néző is így lesz. Említettem már, hogy az elején a készítők sejtetik, hogy filmjük legalább egy pontján alkalmazni fognak legalább egy számítógépes effektet, és mikor ez eljön, szintén nem tudnám dicsérni az ott látottakat.

Összegezve: egy rendkívül amatőr megnyilvánulást éreztem szinte a film minden pontján, és szinte nulla élvezhető pillanattal szolgált számomra.

horror | krimi | thriller

Egy helyi seriff különös felfedezést tesz, amikor egy gyümölcsöskerthez riasztják, ahol megtámadtak három tinédzser lányt.

2