2022.10.02 17:00 Tonyka Olvasottság: 1328x
1

Szelídített valóság

Igazi meglepetés számomra, nem a rengeteg orgiaszintű szex miatt. Ha túllát ezeken az ember, igazi üzeneteket kapunk. Anno itthon is kisebb port kavart a "dubajozás" szó. Kívülállóként könnyedén törünk pálcát az érintett hölgyek feje felett.

Javaslom a kezdeti mondatokon elmerengeni: mennyi lenne az a pénz? A film kiválóan mutatja be, honnan, miképpen, hogyan lehet szép lassan elmerülni ebben a világban. Megjegyzem, ebből a világból nem csak a hölgyek húznak anyagi hasznot. Nem kevésbé elítélendők, már ha egyáltalán valóban el kell ítélni, azok, akik segédkeznek ebben az egészben. A főszereplő motivációja maximálisan érthető, fiatal csinos lány, aki meglehetősen szegényes környezetben ábrándozik egy szebb életről.

Szelídített valóság

Maximálisan életszerű, jelen pillanatban itthon is lehet pár ezer hasonlóan álmodozó lány. Kívülállóként látjuk, halljuk, tudjuk, hogy van egy világ, ami él és virul, amit a többség megvet. Mégis több száz éve működik, a szegényebb és a gazdagabb szinteken egyaránt. Hősnőnk hamar ebben a világba találja magát. Kezdeti naivitása hamar dörzsölt üzletasszonyt farag belőle. Ameddig ezen az úton jár, mi betekintést kapunk a leggazdagabbak zárt ajtók mögötti világába. Megjegyzem, pár megbotránkoztató jelenetet kapunk, de szerintem még ennél is elborultabb ez a világ. Bár el tudom képzelni, hogy pár jelenet még így is kiveri a biztosítékot sokaknál. Közben megismerhetünk pár érdekes karaktert. A lelketlen madám, aki a saját lányából is profitál, megér egy misét, és remekül játszik. Ahogy a sima szerény felszolgálólány sorsa is érdekes ívet ír le. Sam, a kerítő figurája is elég hiteles, érdekes az ő látványos vonzódásuk egymáshoz Emivel. Emi karaktere többdimenziós, egyrészt kiemeli őt az esze, másrészt nyitott és megpróbál a háttérben normál hétköznapi érzelmeket is megélni. Mondanom sem kell, hazugságok árán sikerül mindez. Persze ez már klisé, ahogyan a továbbiak is, egyszer összeomlik a vár, és maga alá temet mindent. Ahogyan az üzenet is, "a múltad mindig utolér", pláne az ilyen múlt. Szép kört ír le a film a főszereplőn keresztül, hogy megérkezzünk oda, ahonnan indultunk. Miközben keresztül mentünk egy csomó sz@rságon. Földi halandóként jó belelátni a milliárdosok életébe, ahol nincsenek igazi határok. Ahol a pénz tényleg csak papír, és a számok mit sem számítanak: "bármi, bárki megvehető". Keserű pirula, de így működik az a homályos világ, amiből most láttunk egy villanásnyit. Összegezve megérte rászánni az időt. Panasz nem lehet a szereplőkre, a zenék jól lettek összeválogatva. Jól nyúltak a témához, pedig elég kényes társadalmilag. Mert le...ni lehet de fel... ni nem, és ez ebből az alkotásból is kiderül.

dráma

Emi egy fiatal, ambiciózus lány, aki évek óta nagyvilágról álmodozik. Amikor csak egy lehetőség adódik, habozás nélkül elvállal egy munkát, miszerint escortlányként kell... több»

1