2022.12.31 11:35 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
0

Átlagosan jó film

A magyar filmekkel kapcsolatosan még nekem sok minden miatt kell barátkozni, nem vagyok a magyar filmek kedvelője, teljesen más az én stílusom, így mikor Az unokát megnéztem, vagyis leültem rá, hogy megnézzem semmit sem tudtam a filmről, de azóta kiokosítottam magam. Deák Kristófé ez a nagyszerűen megalkotott film, igaz, az én ízlésemnek egy 6/10-es értéket képvisel, és ez nálam olyan átlagos, de a jobbak közé sorolható, és itt én most úgy értem, hogy nem a magyar filmek vagy európai alkotásokhoz hasonlítva, hanem az egész filmiparhoz hasonlítva, mert mindig van egy mértékadó az emberben, ezért szoktam mondani, hogy ami nekem nem tetszik, másnak nagyszerű lehet. De ha magyar viszonylatba helyezzük Az unoka című filmet, egyértelmű, hogy a Kontrollhoz és a Valami Amerikához (persze csakis az első részéhez) simán felnő, és itt azt sajnálom, hogy mivel a története a mai korunk egyik nagy problémáját is elénk tárja, hogy a nagyszülők többsége mennyire el van feledve (ezt úgy mondom, hogy én szociális ágazatban dolgozom), és hogy ők mennyire naivok a mai korhoz, hogy mennyire könnyedén át lehet verni őket, és szerencse, ha van egy unoka mellettük, aki kiáll az idős hozzátartozó mellett. Nekem Jordán Tamás alakítása nagyszerű, sokkal jobb és hihetőbb, mint Blahó Gergelyé, aki számomra a film szürke egere, hiába úgy mond ő a főszereplő.

Jászberényi Gábor is totál jól hozza a karakterét, és Pogány Judit játéka is üdítő, akár csak a sok-sok régi magyar filmessé is, akik ebben a filmben összejöttek. A mellékszerepek között számomra az Aranyéletből megismert Döbrösi Laura játéka (mint mindig) nagyon jóra sikeredet, egyik kedvenc magyar színésznőm. Így ez a magyar thriller az egyik legjobb alkotás, amit valaha is láttam magyar filmtől, és az idei év egyik legjobbja lehet magyar viszonylatban. Örülök annak, hogy a magyar filmipar is kezdi összeszedni magát, és nem az van, hogy ha megnézünk egy újabb magyar alkotást, azt mondjuk, megint mi volt ez.

Átlagosan jó film

Erre a filmre ezt nem lehet mondani, sőt! Így úgy gondolom, hogy ez egy olyan film, ami nagyon tanulságos, és egyben megdöbbentő is, a mai világunkat „sajnos” jól bemutató magyar alkotás.

77 Az unoka  (2022)

akció | dráma | thriller

A történet főhőse Rudi, egy átlagos, jólelkű irodista srác, akinek a nagyapja egy szívtelen csalás áldozatává válik. Rudit nem hagyja nyugodni az igazságérzete, és úgy... több»

0