2023.11.30 13:17 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Halált hozó félelmek

Nem számítottam egy hatalmas durranásra a Ryan Little által rendezett, 2007-es Félelmek háza című filmtől, de sajnos még a minimális elvárásaimat is messze alul tudta múlni jelen produkciónk. Mondjuk amikor elolvastam a film rövid tartalmat, már akkor felsejlett bennem, hogy valószínűleg nem egy túl magas színvonalú produkcióhoz lesz szerencsém, de mivel a történetének az alapfelállásában fel véltem fedezni némi jellegű hasonlóságot pár a 80-as években gyártott horrorhoz képest, így adtam neki egy esélyt. Nos ha időpazarlásnak nem is nevezném jelen filmünk megtekintését, de szórakoztatónak sem igazán. Lássuk hát, hogy milyen is lett a Félelmek háza című film.

Mint már fentebb említettem, engem annyira nem lepett meg a film alapkoncepciójának az ostobasága, miszerint hogy fiatalok felcserélnek egy jónak tűnő házibulit valami izgalmasabbra. Jelen esetben egy olyan ház meglátogatására, ahol az emberek félelmei akár életre is kelhetnek, ugyanis eme filmes eszköztárral már a 70-es és 80-as évek horror felhozatalában is találkoztam. Emiatt pedig úgy gondoltam, hogy jelen filmünk képes lesz egyfajta nosztalgiát kiváltani belőlem ezzel a történetével. Nos azt gyorsan leszögezném, hogy a filmnek eme elvárásomat egy percre sem sikerült teljesítenie, de még a figyelmemet is igazán nehezen tudta megragadni. Nagy valószínűséggel nem az igencsak gyenge lábakon álló történet volt az oka annak, hogy engem egy percre sem igazán tudott lekötni eme film, hanem inkább a kivitelezése. Ugyanis jómagam egy percre sem igazán éreztem félelmetesnek a látottakat, pedig hát a forgatókönyvíró páros (Steven A. Lee és John Lyde) nem fukarkodtak bedobni minél több olyan ötletet a történetbe, amelyektől a nézőknek akárcsak némileg is, de megemelkedhet majd a pulzusszáma. Feltételezem, az lehetett az egyik hiba mindebben, hogy a stáb már a film legelejétől kezdve nem volt képes megteremteni a kellő hangulatot a történethez. Egyszerűen egy pillanatra sem érezhető a történet központi helyének szánt háztól az, hogy itt valami igazán félelmetes dolgok várnak majd a filmbéli szereplőinkre. Mondjuk ez még elsülhetett volna akár jól is, ha mondjuk kellő kreativitással és brutalitással távoztak volna az élők soraiból a filmbéli szereplőink. Ugyanis ha mindez megvalósult volna a filmben, akkor talán némiképp sikeresebbnek is nevezhettem volna a félelemkeltését jelen produkciónk esetében.

Halált hozó félelmek

Egy efféle film kapcsán egy pillanatra sem igazán számítok jó színészi alakításokra, de be kell hogy valljam, hogy e téren mondjuk sikerült meglepniük, merthogy a színészi játék egyáltalán nem sikerült pocsékra, mondhatnám azt is, hogy a számomra kevésbé ismert színészek egész jól hozták a karaktereiket. Mindebben csak egy apróbb negatívum volt, miszerint hogy a forgatókönyvírók nem igazán tudtak hihetően bánni a karaktereikkel, ugyanis egyes jelenetek esetében elképesztően valótlan cselekedetekre sarkallták őket. Továbbá sajnos itt sem mertek váratlant húzni a karakterekkel kapcsolatban, emiatt pedig már szinte a film legelején sejthető, hogy ki marad életben, és ki fog elhalálozni (merthogy szinte majdhogynem az elhalálozási sorrendet is könnyűszerrel eltalálhatja az a néző, aki egy tucatnál több horrorfilmet látott már életében).

Mindent egybevéve koncepcióilag nem lett volna egy rossz film a Félelmek háza, talán csak egy kissé bevállalósabbnak kellett volna lenniük a készítőknek ahhoz, hogy nálam elérjék az átlagos szintet vele, így viszont marad a halovány két csillagocska.

horror | thriller

A város egyik házáról az a hír járja, hogy kísértetek tanyáznak benne. Halloween ünnepe jó alkalom arra, hogy megnyissák az érdeklődők előtt. A megnyitás előtti éjszakán... több»

0