2021.10.25 11:28 Képkockák Olvasottság: 415x
4

Botrány. Dráma. Játszma. Gazdagság. Minőség.

A „nyájas olvasó” bizonyára ismeri, ha mást nem, hallomásból a #Netflix egyik legsikeresebb sorozatát, a #Bridgerton családot. Számomra új volt egy efféle „limonádé” sorozatot megtekinteni, főleg, hogy a célcsoportja a sorozatnak inkább a 14-15 évesek, vagy az idősebb lányokat, nőket célozza meg. Szeretném a legelején leszögezni, hogy a magyar szinkron bámulatosan jó lett, nem túlzok, ha azt mondom, Hámori Ildikó narrációja tökéletes választás volt.

A sorozat nem történelemhű, és nem is akar az lenni, ami szerencsére annyi szabad teret ad a történetnek, amennyi szükséges. A sorozat képi és zenei világa kellemes összhangban mutatja be A Bridgerton család történetét, ami az azonos címen készült könyv alapján készült, azonban vannak bizonyos eltérések. A sorozat azonban jól bemutatja, hogy milyen volt az úri körökhöz tartozni, ahol az egyik legfontosabb esemény, a bál és a pletykák mindennaposak, és nemcsak mindennaposak, hanem élesebbek, mint egy kard, bárkit tönkre tudnak tenni egy életre.

Botrány. Dráma. Játszma. Gazdagság. Minőség.

Az ármánnyal és cselszövéssel teli úri világban felüdítő érzés egy olyan jellem, mint Lady Danbury (utolsó képen), aki kiáll a gondolatai mellett, és nyíltan felvállalja azokat. Minden karakter személyiségére nem tudok és nem is térnék ki, azonban biztosíthatlak, hogy igazán széles és változatos a repertoár, ezáltal igazán izgalmassá téve az eseményeket. Fontos megemlíteni, hogy a cselekmény nem egy szálon fut, így kellően izgalmas lehet azoknak, akik egy könnyed kosztümös, szinkronos sorozatra vágynak.

A sok pozitívum mellett itt az ideje megemlíteni a számomra negatív élményeket. A sorozat egyik legnagyobb titka Lady Whistledown kiléte, azonban az évad végén sajnálatos módon tudomásunkra jut a személye. Ennek lehetséges, hogy az az oka, hogy féltek, a sorozat nem lesz kellően felkapott, és nem rendelnek be második évadot, így az egyik legfontosabb dolgot leleplezve sokkal kevésbé érdekel, hogy a második évad miről fog szólni. Valamint helyenként kissé ellaposodik a történet, ilyenkor érdemes egy pár popcornt elmajszolni, és már megy is tovább a történet szekere.

dráma | romantikus

A bestseller könyv ihlette sorozat a Bridgerton család nyolc elválaszthatatlan testvérének történetét és szerelmi életét követi nyomon a fiktív Angliában. A Julia... több»

4