2016.09.10 19:14 e-batta Olvasottság: <100x
0

Kik a szüleim?

A Tamil Nadu állam által készített film ott nagyon is húsbavágó kérdésekről szól egy kilenc éves kislány szemén keresztül. Nem megyek bele a politikába, de óhatatlanul felmerül az emberben a kérdés: Mikor lesz béke Sri Lankán? Mikor tudnak majd egymással békében élni szingalézek és tamilok?

Amudha () egy cserfes, vadóc kislány két rosszcsont öcsikével, egy bemondónő édesanyával, egy mérnök édesapával, aki ráadásul híres tamil író, és szerető nagyapával. Madras (ma: Chennai) városában békében élnek, mígnem Amudha megtudja, csecsemőként örökbefogadták. Ahogy lassan kibontakozik a történet, egyre inkább látszik, hogy ez a csöppnyi lány mekkora hatással van a körülötte élőkre. Könnyeinek megírása volt Thiruchelvan (R. Madhavan) első írói próbálkozása, ami nagy sikert hozott neki. Árvasága volt az, ami arra késztette Thirut, hogy megkísérelje örökbefogadni. Miután nőtlensége okán elutasították, de a kislánynak a szomszéd lány Indra (Simran) adott nevet [Amudha jelentése: nektár], megkéri a kezét, hogy legyen anyja a kislánynak, neki meg a felesége. Indra már egy éve vár erre, úgyhogy csak költői kérdés a részéről, hogy mi az elsődleges oka a lánykérésnek: ő, vagy az árva csecsemő. És amikor Amudha megtudja születése történetét, addig megy, amíg el nem éri, segítsenek neki megtalálni a valódi édesanyját.

Kik a szüleim?

Azok a hétköznapi jelenetek, amelyek során beleláthatunk egy gyötrődő házaspár életébe, akik nagyon szeretik a lányukat, nem akarják elveszíteni, de nem akarják a kívánságát sem figyelmen kívül hagyni, vagy a két kisebb gyerek, akik megtapasztalják a kívülállás érzését, a közeli családtagok, akik azonnal segítenek, bár túl korainak tartják, hogy egy kilenc éves gyereknek el kell mondani az igazságot, vagy a szingaléz ortopéd sebész Dr. Herold Vikramsinghe (Prakash Raj, elképesztően jó alakítás, és semmi gonoszság!), az egyetlen aki azonnal segít, mikor megérkeznek a szigetre, pedig ezzel akár a saját életét is veszélybe sodorhatja, és az igazi édesanya Shyama (Nandita Das), aki választ ad Amudha kérdéseire, mindezek könnyeket csalnak az ember szemébe.

Elgondolkodtató film volt, és szép.

0