2020.02.08 21:17 Owotonor Olvasottság: <100x
0

Fogságban

Igaz történet szolgált alapjául-e ausztrál filmnek. A gyerekek kiszolgáltatott helyzetéből fakadóan aggodalomra adott okot. Maguk a kicsik amúgy rendjén kezelték a dolgot, nem viszik túlzásba a sírást, kétségbeesettséget, és próbálnak határozott szerepet betölteni, így sok drámai szállal csak elvétve találkozhatunk, ezen belül is röviden fejti ki hatását-e lelkizés köztük.

Idővel pedig az egységben az erő mentalitásával egybefüggő, fellépő, ellenséges magatartást mutatnak a fegyveres erővel szemben, persze nem pusztán a két kezecskéjükkel. Összetartó, logikusan cselekvő és helyesen gondolkodó, osztályának példamutatással jeleskedő tanárral keresik együtt az ésszerű, lehetséges megoldásokat, kiutat a csávából, manipulációt is alkalmazva a maszkosokkal szemben, azaz minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy elkerüljék a bajt, miközben egymásra is tekintettel vannak, óva intenek és gondoskodnak, hogy ne érje a másikat sem sérelem, vagy kisebb megaláztatás.

Fogságban

A film keresztülhúz bizonyosan egyes számításokat, főleg a vége vall ilyen jó kidolgozottságra, ugyanakkor elhamarkodottan zárul is le, így a végső feszültségnek azáltal, hogy a finálét hamar vágják le idő előtt, egyszerűen lecsökken a lényegi értéke. Márpedig átgondolt és alaposan kezelt vágásokkal, ezáltal a film meghosszabbításával további betekintést kaphattunk volna a tomboló érzelmek, sérelmek fizikai megnyilvánulásába, kiadásaiba, megélésükbe, emellett egy esetleges lelki nézői teljes megértésbe, de ezen belül is olyanokba, mint a felgyülemlett harag, félelem, kiszolgáltatott, bezártság érzet, bizonytalanság, halálfélelem, elfojtás s miegymás kifejtett, párhuzamot alkotó tényezők.

akció | kaland | thriller

Egy tanárnőt az osztályával együtt elrabol négy maszkos alak. Elviszik őket egy ismeretlen helyre a sivatagba, ahol egy barlangabn tartják őket fogva. Az áldozatok megpróbálnak... több»

0