![]()
Mielőtt sort kerítenék a tavalyi év során bemutatásra került "Tudom, mit tettél tavaly nyáron" filmre, gondoltam, gyorsan felelevenítem az emlékeimet a korábbi részeiről. Amíg az 1997-es és annak az egy évre rá következő második része még mai szemmel nézve is teljesen fogyasztható alkotás, addig a 2006-os "Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron" méltán felejthető alkotás lett. Lássuk hát, hogy mi borzalmakat tartogat nézőjének jelen filmünk!
Véleményemet azzal indítanám, hogy míg az első két részét a szériának már nemegyszer láttam, addig szerintem eme részéhez lehet, hogy talán most volt először "szerencsém" (bár azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy a tudatom teljesen érthető okok miatt törölte az emlékeket jelen filmünkről, ugyanis egy csapnivalóan rossz produkció lett).
![]()
Tulajdonképpen nehéz úgy tekinteni az "Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron" című filmre, hogy ez is bármifajta részét képezné a szériának, merthogy sem minőségben, sem stílusában, de még történetében sem igazán illeszkedik a korábbi filmekhez. Minősége terén talán elnézőbb lehetnék, ha figyelembe venném azt a tényt, hogy egyből DVD-s megjelenésre készítették, és nagy valószínűséggel aprópénzből készülhetett el (pontos gyártási költségeket nem találtam róla), de szerintem ettől még egy filmnek igenis kötelessége valahol az, hogy legalább minimálisan is, de szórakoztató legyen, még ha a mozik kínálatát messziről el is kerülte. Na, ez itt egyáltalán nem teljesült!
Stílusában is teljesen eltér a korábbi részeitől, hiszen míg azok semmiféle természetfeletti szállal nem rendelkeztek, addig itt valami legendára próbálnak építeni a készítők, vajmi kevés sikerrel. De ha már zsánert váltottak a készítők, akkor legalább vehették volna a fáradságot, hogy történetileg legalább minimálisan próbáljon illeszkedni a korábbi részek eseményeihez (ha jól emlékszem, mindezt egy mondattal elintézték itt). Na, már most, ennyi negatívum is bőven elegendő lehetne ahhoz, hogy ne túl fényes pontszámot adjak végül jelen filmünkre, de mindezen negatívumokat még tovább is tudták fokozni itt.
Kezdjük, mondjuk, a színészekkel. Rég láttam már ennyire pocsék színészi alakításokat, mint itt. Az csak egy dolog, hogy a filmbéli színészek számomra teljesen ismeretlenek voltak, de hogy semmiféle színészi átéléssel hozzák le a karaktereiket, na, az már kevésbé elfogadható. Továbbá a film rendezésileg és vágások terén is mélyen alulteljesített, a technikai megvalósításai meg már szinte szót sem érdemelnek. Amikor egy film a legtöbb szempontból gyengére sikeredett, akkor is próbálok legalább egy dolgot találni benne, ami, ha csak minimálisan is, de szórakoztató tudott lenni, de itt akárhogy is kerestem eme dolgot, sehogy se találtam meg benne!
Egy messzire kerülendő film lett az "Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron", amely nálam egyértelműen a nézhetetlen kategóriába sorolható.
Néhány coloradói fiatal megjárja a poklok poklát a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sorozat legújabb részében. Mikor egy balul sikerült július 4-i ugratás egyik barátjuk... több»
Szereplők: Torrey DeVitto, Don Shanks, Michael Flynn, David Paetkau, Brooke Nevin