2024.06.28 21:32 Tonyka Olvasottság: <100x
1

Biztonsági játék, a megszokott séma szerint

Mérsékelt lelkesedéssel fogadtam A harag útját és a Mad Max világ feltámasztását. Mivel a Mel Gibson-os verzió a VHS-korszak feledésébe merült, így tudott viszonylagos újdonságként hatni. Közepestől picit jobbra értékeltem anno, ami kicsit talán a film zseniális hangjának is köszönhető. Ez volt az a kategória, amire még azt mondtam, ennyire ki tudom kapcsolni az agyam, és szórakozunk csak úgy, kifelé bámulva a fejünkből.

Furiosa eredettörténete biztatóan hangzott, gondoltam, sikerül kicsit elmélyíteni a karaktert. Számomra nem igazán sikerült, A harag útjában elejtett pár szóra húzták rá a történetet. Szó szerint kapunk 5 percnyi Zöld helyet, aztán jön a megszokott környezet. Kellő brutalitást imitálva, mert nagyon komolyan nem mutatták, megadják a bosszú motivációját.

Biztonsági játék, a megszokott séma szerint

Innentől flippergolyóként pattogva kerül rosszabbnál rosszabb kezekbe főszereplőnk. Nem akarnám boncolgatni a logikai hiányosságokat. Elégedjünk meg annyival, hogy némi olajos arc elrejt egy nővé cseperedő kislányt a férfiaktól hemzsegő környezetben. Felnőttként ugyan sugárzik az olajfoltok mögül is a szépsége, de hát a sok vadembernek nem szúrja a szemét. Mondtam én, hogy ki kell kapcsolni az agyat. Chris Hemsworth-nek egyáltalán nem áll jól a szerep. Oké, ripacs szerepet kapott, de akkor is borzalom. Az orra rettenet, ráadásnak az elején kifejezetten láttam a mű orrot elválasztó részt. Nem is értem, mit akartak ezzel jelképezni, teljesen felesleges, és eléggé irritáló. A bemutatóban szereplő akciók CGI-a hagyott némi kívánnivalót maga után. Hál' isten, ezt többnyire javították. Ettől függetlenül sokkal jobb és mesteribben kivitelezett akciókat láthattunk A harag útjában. Sok helyen láttam a CGI hátteret és a műanyagot. Az akciók kevésbé látványosak és komplexek. Pár jelenetet nem általltak simán lemásolni. A homok alól feljövő résznél kicsit elmosolyodtam. Hirtelen azt hittem, az előző részt nézem. Az autók, járműveknél sem erőltették meg túlságosan a fantáziát. A motorok sem voltak túl izgalmasok. Az ejtőernyős repkedéses résznél érződött, hogy szerettek volna valami újat, de nekem erőltetett volt. Sok mindent továbbra sem tudunk meg sem a múltról, sem a jelenről. Nem akar most sem több lenni, mint egy örült vízió, és magyarázkodni sem igazán. Egy fikarcnyival nem jobb, mint az előző darab, sőt bizonyos szempontból gyengébb is picit. Egynek jó, de jó lenne, ha nem akarnák továbbvinni, mert nincs már ebben több kraft.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

1