2019.02.25 22:00 Márton Olvasottság: 389x
1

Tévécsatornák szörnyei, itt jön az Ogre

Bizonyára már mindenki találkozott ilyen vagy ehhez hasonló szigorúan tévécsatornákra szánt horrorfilmekkel, amik egyértelműen minden tekintetben lényegesen gyengébb színvonalat képviselnek a horrorfilmek igencsak színes palettáján! Az ilyen filmeknél aki egy másodpercre is azt hiszi, hogy technikailag egy korrekt alkotásban lesz része, az hatalmasat téved! Viszont érdemes megemlíteni azt a tényt is, hogy az ilyen filmek gyártásánál, a stúdió sem gondolja azt, hogy jelen filmjük bármilyen formában is nyomot hagy a filmtörténelemben (kivétel ha valaki a legrosszabb horrorfilmek listáját szeretné elkészíteni, mert akkor viszont a tévére szánt horrorok hatalmas számban képviselhetik magukat rajta)! Nos hát a 2007-ben készített Ogre-Az elátkozott város titka című film is pont egy olyan alkotás lenne, aminek helye lenne egy a legrosszabb horrorfilmek listáján, de egy dolgot nem lehet elvitatni ettől a filmtől, miszerint hogy már annyira rossz és gyenge a technikai kivitelezése, hogy azon már inkább nevet a néző! Azt gondolom, hogy az ilyen és az ehhez hasonló tv horrorok képesek valahol szórakoztatni a nézőit (főleg ha van elegendő sör és pár igazi jó barát hozzá, de ezek tényleg szükségesek lennének, mert egy ilyen filmet egy személyben megtekinteni, egyáltalán nem olyan szórakoztató)!

Jelen filmünk története, már önmagában megérne egy imát (bár be kell hogy ismerjem, láttam már sokkal rosszabb történetű horrorfilmet is, amik nem is a tv horrorok családjába tartozott, szóval ezért nem is feszíteném keresztre a filmet)! Sőt, mivel igencsak régóta rajongók már a horrorfilmekért, valahol régen (mielőtt még a kereskedelmi csatornák nem terjedtek el ennyire, mint most) sokkal több ilyen film volt, a horror köztudatában!

Tévécsatornák szörnyei, itt jön az Ogre

Az ilyen filmeknél mindenképp érdemes megemlíteni, az adott szörnyűnk technikai megjelenítését! Többségében szinte annyira rosszak, hogy a néző elszörnyedve és egyben megmosolyogva fogja konstatálni a látottakat! Itt általában nem a tehetségtelenség ütközik ki, hanem sokkal inkább az aprópénz amiből készülnek az efféle alkotások!

Viszont az meglepett, hogy a film több ismert (nem híres, de ismert) színészt is felvonultatott ilyen volt például Katharine Isabelle akit a Vérszomj trilógiában ismertem meg, vagy Chelan Simmons aki pedig Trancsírákból, vagy a Végső állomás 3 részéből lehet ismerős! Viszont van itt még egy rakat olyan szereplő, akik ilyen vagy olyan sorozatokból lehet ismerős a nézőjének!

Mindent egybevetve, Az Ogre - Az elátkozott város titka című tv horror nem a legszörnyűbb film, amihez valaha közöm volt, viszont az tény, hogy a helyén kell kezelni, és az értékelését is aszerint kell elvégezni!

1