2022.06.19 08:38 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Olivier Gruner itt is csak néz, és néz.

Albert Pyun a kiborg messiás rendező, és a "ZS" kategóriás filmek ismert, és hírhedt rendezője....

Ráadásul egy olyan színészt keresett a szerepre, mint Olivier Gruner, aki szintén nem vitte sokra, megragadt a "B" kategóriás filmeknél....

Olivier Gruner itt is csak néz, és néz.

Ezt a filmet először még a tékás korszakomban néztem meg, és nem hallgatván a józan ész szavára, ismét megnéztem ezt a különös alkotást....

Rebecca Charles egy faék egyszerűségű forgatókönyvet kreált, amit szerintem még a vakok is ki tudnak tapogatni....

A filmes technikák sem voltak különösebben sem jók, sem rosszak. George Mooradian egyszerű fényképezése nem tudott mély nyomokat hagyni bennem.

De hagyjuk a rizsát, és nézzük hát meg, mit takar a fura filmcím?

Alex (Olivier Gruner) egy kemény Los Angeles-i zsaru, akit szitává lőnek egy balul sikerült akció során.

A kiborg-technológiának hála, félig ember, félig gép szörnyszülöttet csinálnak belőle.

Hősünket jó párszor darabokra lövik bombázó robotcsajok, így elég gyakran cserélgetik az alkatrészeit (testrészeit), míg végül a kormány alkalmazza egy Hammerhead-sejt felszámolására. Jáva szigetére küldik, ahol egy nem létező városban dobják akcióba. A helyzet bonyolódik, már azt sem tudjuk, ki, kinek az oldalán áll. Nagyon súlyos baj a filmmel, hogy követhetetlen a történet, hogy ki miért is száll be a sztoriba. Mint Cary-Hiroyuki Tagawa és Thomas Jane.

Eszement lövöldözések, és értelmezhetetlen párbeszédek, amik nem tesznek jót a kissé magasabb intelligenciával rendelkező filmnézőknek.

A snittek rendben voltak, legalábbis nekem tetszettek. Jók a zenei aláfestések, szuperek a kaszkadőr-mutatványok is. A speciális effektek becsületesen meg lettek oldva, ellesve a Robocop és a Terminator című filmek lényegét.

Nem egy zseniális film, de a kor filmes sorából nem lóg ki. Sem lefelé, se felfelé. Gruner becsülettel tette a dolgát, ennyi. Szép kis nők vannak a filmben, mint Marjean Holden, Merle Kennedy és Marjorie Monaghan. Nagyjából ennyi.

Ha valaki éppen nem látta, ne vágjon eret magán. Aki pedig látta, gondolom, nem álmodik róla csendes, holdfényes éjjeleken.

Finom málna és eperszörp, jéggel.

Kedvenc fotelemben.

56 Nemezis  (1992)

akció | sci-fi | thriller

A film a jövőben játszódik, ahol az "információs terroristák" okoznak társadalmi zűrzavart. Alex félig ember, félig robot rendőr, egyike a legjobbaknak. Amikor a terroristák... több»

1