2021.10.08 15:31 Képkockák Olvasottság: 319x
1

Az tényleg Amerika Kapitány?

A The Losers - Vesztesek bosszúja még akkor készült, mikor Chris Evans nem arról volt híres, hogy ő Amerika Kapitány (1 évvel később jelent meg a film). Valamint Idris Elba neve is fémjelezte a minőségibb akciófilmeket (ebben az évben jelent meg a Tökéletes Bűnözők is).

A 2010-ben és előtte alkotott akciófilmeknek volt két fontos eleme, amivel elnyerte a néző figyelmét, de igazából van összefüggés a kettő között. Egyrészt másfél óránál ritkán csináltak hosszabb filmet, ami nagy közösségnek készült, másrészt gyors vágások, rövid jelenetek jellemezték. A The Losers esetében sincs ez másképp, a rövid játékidő és a gyors vágások odaszögezik a nézőt a tv elé arra a mintegy másfél órára, amíg a történetüket megismeri.

Az tényleg Amerika Kapitány?

A Vesztesek/The Losers egy elit alakulat, csapatuk öt tagból áll, egy megbízással érkeznek Bolíviába, ahol a feladatuk kiiktatni egy ellenséges célpontot. A célpont hitelesítése és kiiktatása után a menekülés során a CIA egyik tagja, a munkaadójuk megpróbálja kiiktatni a csapatot, ekkor kezdődik a bonyodalom.

A fogadtatása nem sikerült jól, és a megjelenése évében több vetélytársa is volt, összességében a nézők és kritikusok 50% körülire értékelték a filmet. De miért mondom, hogy mégis nézd meg? Ha nincs egy könnyű délutáni filmre ötleted, vagy csak egy pihenős, nem sok odafigyelést igénylő filmet keresel, akkor mindenképpen "jól fogsz lakni" ezzel a filmmel.

Ez még annak az érának a része, mikor hihető akciófilmeket készítettek némi csavarral, ami a nézőt leköti másfél órára, és nem fárasztja le azzal, hogy folyamatos odafigyelést igényel.

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

A különleges kommandót Bolíviába vezénylik, hogy titkost küldetést hajtsanak végre a dzsungel mélyén, és megsemmisítsék az ellenségek. Rá kell jönniük azonban, hogy... több»

1