2023.12.04 13:29 Emmersson Olvasottság: <100x
0

Egy másik sztori

Ha egyszer majd megkérdik John Marrstól, hogy engedhette a történetét ennyire átírni, talán a kezdő voltam, kellett a pénz választ kapjuk. Mert bár nem ez a legelső könyve, de a megfilmesítés ennél merült fel. És a könyv ismerete nélkül nem is rossz a film -–de én olvastam a remek könyvet! Hozzávetőlegesen 95% lett kidobva a kukába. Még csak azt sem mondhatom, hogy a váz megmaradt, csupán az alapötletet tartották meg, de még azt is megcsavarták picit a végén.

Kifejezetten nehéz úgy nézni egy könyvadaptációt – kényszeredett kacaj –, amelynél egy szereplőt sem ismer fel a néző. Nem túlzás, tényleg egy párost sem hoztak át, bár némely helyzetre ráismerhetünk, csak épp nem ott, és nem azok a szereplők. A könyv tagolása áttekinthető volt, egy sorrendet követve váltogattunk a négy pár között. A filmben inkább csapongva ugrálunk valami thrillerszerű történetben.

Egy másik sztori

Azt gondolom, a forgatókönyv rendben van. Az író hátralépett, és egy más koncepciót mutatott be. Főszereplővé tette Rebeccát, és arra fókuszált, hogy tette sikeressé a cégét, milyen áron lett a The One egy úttörő párkereső vállalkozás. Míg a könyvben a nő csak az egyik páros tagjaként jelenik meg, a sorozatban ő a történet alfája és ómegája. A három pár sem egyértelmű itt, ugyanis – ez a változtatás a könyv alapötletéhez képest – végül kiderül, hogy lehet több DNS párja valakinek. A más helyett tesztelést megtartották, de áthelyezve alkalmazták. A könyvvel ellentétben a párok sokkal szorosabban kapcsolódnak a rendőrnővel és a riporterrel egymáshoz, így egységes történet bontakozik ki ezáltal. Viszont emiatt kénytelenek voltak az eredeti csavart elhagyni és más irányba indulni. Furcsán lett vége, de talán második évadot terveznek. Nagyon vártam a sorozatot, hiszen a könyv nagyon jó. Aztán csak kapkodtam a fejem és mérgelődtem, mert semmi és senki sem volt ismerős. Utálni akartam, de végül elkezdtem úgy nézni, ahogyan a rendező nézőpontját sejtettem. És egyáltalán nem volt rossz ez a másik sztori. Bátran ajánlom, de utána érdemes a könyvet is elolvasni!

dráma | krimi | sci-fi | thriller

Egy gyors törlet és egy DNS-teszt, hogy megtaláld genetikailag tökéletes párodat. Tíz évvel azután, hogy a tudósok azonosítottak egy gént, amit csak egy emberrel osztunk meg a... több»

0