2023.10.01 13:09 tefnut Olvasottság: 341x
0

Ez nem a Wheel of Time...

Nálam az első évad nem kaszát, hanem kaszát, kapát és sok mindent kapott. Kezdjük azzal, hogy én olvastam a sorozatot, és az, ami ott (értsd a filmben) folyt, nem volt méltó a könyvhöz.

KÖNYVADAPTÁCIÓ. Vagyis ezt mondták, sulykolták az emberekbe, de ehelyett egy silány, bár ugyan itt-ott könyvet követő, de jórészt fiktív történetet kapunk, ami a könyvekben nincs is. És azért, mert nem is történt meg! Gondolok pl. itt az inkvizítor jelenetére, aki az első könyvben nincs is ott. Az meg, amit tett… igaz, nem voltak szentek, de ez azért még tőlük is idegen, ráadásul amit tett, azzal más csoport „foglalatoskodott." Robert Jordan tényleg foroghat a sírjában, mert ez…

Ez nem a Wheel of Time...

Elnézést, de az író Robert Jordan, és nem a forgatókönyvíró meg a rendező! Ha Mr. Jordan leírt valamit, akkor AZ jelenjen meg, ne egy fiktív idiótaság, aminek köze sincs a könyvekhez.

Nem kell kitalálni dolgokat, mert az már meg van írva! Nem kell a hatásvadászat csak azért, mert az jobb! Akkor mondják azt, ez egy remake, egy fiktív film, és annyi.

Nálam az utolsó évadban Rand jelenete tette be a kaput, amikor szinte „dalolva” állt Moiraine elé, hogy igen, én vagyok a sárkány! Csináljuk! Az első évadban!!! Hol volt akkor még ettől a könyvben?! Sőt, Rand volt az utolsó, aki ezt akarta magának, nemhogy örült volna neki. Aki olvasta, az pontosan tudja, mennyire „vágyott” Rand eleinte arra, hogy ez legyen.

Az meg, hogy Moiraine-nek elveszett az ereje… hát ekkora hazug dolgot még nem láttam. Szánalmas.

Azon is csak szánalmasan nevetni tudtam, hogy Thom karaktere gitáron játszott! Hárfa és furulya, ami autentikus, az nem volt jó… pláne hogy azon is játszott.

Rengeteg lényeges és fontos elemet és helyszínt hagytak ki lényegtelen, buta, semmitmondó, hatásvadász hülyeségre.

Pár kiegészítés még:

Randnak valóban lesz három „barátnője”, de hogy már az első évadban egymásnak estek, az vicces.

Nynaeve a könyvekben tényleg sokkal idegesítőbb, viszont ez jól is áll neki. A filmben jól adja vissza a színésznő, bár itt-ott picit „finomított" rajta.

Azt olvastam valahol, hogy Logain legyőzte volna Nynaevét. Ebben nem lennék olyan biztos. Igaz, hogy a csajnak fel kellett húznia magát, de ha megtette, akkor kő kövön nem maradt. Sőt, tudjuk azt is, sikeresen szembeszállt egy Kitaszítottal, akikről tudtuk, a leggyengébb közülük is simán legyőzné a legerősebb aes sedait.

fantasy | kaland

Egy olyan világban, ahol létezik a mágia, csak néhányan képesek használni. Moiraine öt fiatal férfival és nővel találkozik, ami egy veszélyes, egész világra szóló kalandot... több»

0