2023.06.20 22:53 tmotm Olvasottság: 103x
1

Miért level 1000?

Elsőnek kezdjük a pozitívumokkal

– Valószínűleg egy múzeumi tengeralattjárón forgatták, így a tengeralattjárós díszlet egész jó

Miért level 1000?

– A CGI nem lett nagyon gagyi

A rossz dolgok

– Úgy kb. minden más

Elsőnek olyan érzésem volt, mintha a készítők bemindenezve megnézték volna a Das Bootot és elhitték, hogy ilyent ők is tudnak csinálni. Pedig nem. Nagyon nem!

Az alapötletben volt potenciál, de aztán elsüllyedt a „van egy jó ötletem és abból tudok is forgatókönyvet írni” tengerben. Látszik, hogy a készítők nemcsak a haditengerészet, de még csak egy történelmi vagy a témához köthető könyv közelébe sem mentek. De az isten szerelmére, legalább egy dokumentumfilmet megnéztek volna a témában! Brit tudósok még kutatják, hogy egy, a hajó előtt és arra merőlegesen álló tengeralattjáróból kilőtt, irányítás nélküli torpedó hogyan tudta egyáltalán megközelíteni a hajót. A többi ilyen butaságot meghagyom meglepetésnek, mert bizony lesz még sok. Na jó, csak még egyet. Mikor fordult elő a történelemben, legalább egyszer is, hogy egy irodában üldögélő aktakukac távvezérléssel irányított egy flottát? Segítek: soha, semmikor! Ilyen egyszerűen nincs, hogy ők arra várjanak, hogy te több száz vagy több ezer kilométeres távolságból mondd meg, hogy egy csatában mit csináljanak. Na jó, van. Akkor, amikor a fehér ember próbál történelmet hamisítani, és úgy feltüntetni, hogy bizony az afroamerikaiak régen is elérhettek volna magas pozíciókat, mint például egy hajó parancsnoksága. Kis túlzással 1945-ben max. akkor volt afroamerikai a hídon, amikor fel kellett valamit takarítani. Szóval az összes ilyen jelenet vegytiszta hazugság, úgy, ahogy van. Nehogy azt hidd, hogy ebből fogsz bármit is megtanulni a történelemről/haditengerészetről/etc.! Ellenben a másolásról…

Ha valaki az első jelenet után még nem sejtette, hogy ez bizony egy rossz film lesz, az legkésőbb A halál ötven órája ikonikus jelenetét másoló résznél már biztos rájött. De addigra már érzed, hogy végig kell nézned (főleg, ha olyan vagy, mint én, és szereted, ha fáj – ez fájni fog).

Ennek ellenére nem érzem, hogy ez annyira egy rossz film volt. Szóval rossznak rossz, de még azon az elnézhető szinten. Nem félreértendő! Nem éri el az „annyira rossz, hogy már jó” szintet, egyszerűen csak nem érzi az ember annyira rossznak, mint amennyire az.

akció | háborús | kaland | misztikus

A második világháború utolsó napjaiban Németország, kétségbeesetten keresve minden utolsó kapaszkodót, hogy legyőzze a szövetséges hatalmakat, összeállította a német... több»

1