2024.01.27 02:22 kabel Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Hát megvan 2024 első nézhetetlen filmje, pedig csak január van. De ne szaladjunk ennyire előre...

A Forgotten Experiment alapkoncepciója egész egyedi. Egy lezuhant gép utasai egy furcsa szigeten próbálnak túlélni. Bizonyos időközönként egy különös köd bukkan fel, mely egyszerre hordozza magában a jelent és jövőt, szereplőink pedig más korszakokba teleportálnak, és ezzel párhuzamosan próbálják megoldani a sziget rejtelmeit. Felmerül a kérdés, hogy lehet egy ilyen koncepciót elrontani?

A film látványvilága és vizuális effektjei igényesek, azonban minden elhasal az elképzelhetetlenül ostoba forgatókönyvön és a tehetségtelen színészek vergődésén. A hangalámondás jellegű angol szövegről nem is akarok beszélni (de fogok). A karakterek angol szájmozgással beszélnek, azonban nem az ő hangjukat halljuk, valószínűleg anyanyelvi angolokat kértek fel, hogy az egész filmet újraszinkronizálják. A hatás sokkal, de sokkal rosszabb, mint gondolnád, a film közel élvezhetetlen, annyira rossz a hangkeverés és a szinkronszínészek beleélése. Az ehhez társuló dialógusok kényelmetlenül gyerekesek, és hallgatni két karakter interakcióját leginkább csak fájdalmas. A színészek nem is nagyon beszélnek, sokkal inkább a másik fél arcába hánynak paragrafusnyi szövegeket, mintha mindenki Google Translate-tel kommunikálna egymással. Ez sajnos probléma, ugyanis sci-fi akar lenni a Forgotten Experiment, és rengeteg expozíciót igényel, melyek egytől egyig borzasztóak. A csapnivaló, első perctől utálható karakterek nem segítenek, és nagyon hamar az álom kerülgetett. A korábban említett meglepő alapszituáció volt az egyetlen, ami miatt néztem egy ideig, de körülbelül a film felénél rájöttem, hogy egyáltalán semennyire sem érdekel ez az egész, és még egy másodpercet hallgatni ezt a dialógust már a kínzás határát súrolná. Itt adtam fel, neked, kedves olvasó, az a tanácsom, hogy el se kezdd ezt a borzalmat.

kaland | sci-fi | thriller

Egy fiatal feltaláló a tudóstársaival együtt egy olyan anomáliában találja magát, ahol megállt az idő, s ahhoz, hogy megmenthessék a jövőt, meg kell fejteniük a múlt titkait. több»

0