2022.01.28 20:26 flankezredes Olvasottság: 210x
1

És szép lassan a sötétség teljesen felemészt...

Teljes mértékben egyet tudok érteni egy általam most olvasott puliwoodos kritikával, ami a sorozatról szól. (Szóval akit esetleg az érdekelne, az olvassa el ott, mert szerintem tökéletesen vázolja még azokat a gondolatokat is, amiket ide szántam...)

Remek lett ez a kis minisorozat, sajnos a könyvet nem olvastam, de amint ezt megnéztem, már kerestem is a lehetséges opciókat, hogy papíralapon is elolvashassam ezt a történetet. Azt azért tegyük hozzá, hogy kell hozzá egy bizonyos hangulat és talán a gyengébbeknek gyomor is.

És szép lassan a sötétség teljesen felemészt...

Páran írják, hogy a pilot elég lassú és talán vontatott is, szerintem remekül építkezik a rendező, ahogy haladunk előre az epizódokkal, egyre feszítettebb és őrültebb lesz a sztori. Szóval számomra egyáltalán nem volt a pilotepizód se lassú vagy unalmas.

A főszereplőnk remekül játszik, karakterfejlődése megfigyelhető egészen a végkifejletig, valahogy olyan érzésem volt végig, hogy nagyon jó volt a casting.

Colin Farrell mellett viszont megállok egy mondat erejéig. Nagyon remek színésznek tartom, de ezzel a sorozattal létrehozott egy igazi klasszikus figurát, ezt minden túlzás nélkül írhatom! Félelmetes, ahogy Henry Draxet életre kelti, nem sok élvonalbeli színészt tudnék írni, aki ennyire más tud lenni, ennyire más karaktert el tud játszani, minden elismerésem ennek az embernek, mert nagyon jó színész!

Ömlenghetnék még tovább akár a zenékről, amik remek atmoszférát teremtenek, illetve az operatőri munkáról is, de nem fogok, ezt mindenki majd tapasztalni fogja, aki ad egy esélyt ennek a sorozatnak.

Csak azért nem adok 5 csillagot végül, mert 5 epizódban el lett mesélve ez a sztori, és ahogy más is írta, egy-két karaktert talán egy kicsit jobban is megismertethettek volna a nézővel.

Magyarul, leginkább az a bajom, hogy nem 8 vagy 10 részes lett ez a minisorozat, de ez legyen az én problémám, én mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekelnek egy picit is az ilyen kosztümös, valóságból kiragadott történetek!

dráma | misztikus

Patrick Sumner egy megszégyenített volt katonai orvos, aki jelentkezik egy bálnavadász hajóra a sarkivédkre. A hajón találkozik Henry Draxszel, aki kegyetlen gyilkos, és a... több»

1