2022.06.03 23:53 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

A saját véredben.

Romolo Guerreri (Romolo Girolami) rendező giallója, amit egy regényből adaptált. A forgatókönyvet Valentino Bompiani, Sandro Continenza és Sauro Scavolini írták.

Nem is szaporítanám a szót, hanem vágjunk a közepébe. Miről szól ez a jó kis film?

Egy gazdag fiatalembert Franket (Jean Sorel), akit az édesapja pénzel, lelőnek a parkolóházban.

Haldoklik.

Miközben saját vérében fekszik, visszagondol az életének utolsó szakaszára, hogy mi is történhetett, hogy idáig fajult a dolog.

Indul egy hosszú flashback, ami az egész filmen végigfut.

Az egész egy nyaralással indult, amikor is Marokkóban pihen gyönyörű, 19 éves barátnőjével, Luciával (Ewa Aulin). A nyaralás napsütötte és nyugalmas időszakának hamar vége szakad, mikor Frank észreveszi, hogy egy fiatal amerikai férfi, Eddie Kennan (Sergio Doria) túlságosan is érdeklődik a barátnője iránt. Frank azért lett annyira dühös, mert a lánynak sem közömbös Eddie személye. Persze Frank konfrontálódik a férfival, de észreveszi, hogy a férfi most a kissé idősebb, de szexi anyósára gerjedt rá és kissé erőszakosan, de szexuális viszonyba is keveredik Norával (Lucia Bosé). Frank annyira zaklatott lesz, hogy követi anyósát Rómába, elhatározza, hogy lebuktatja Norát, de amikor elmegy a lakására, ott találja Eddie-t, de már holtan. Kétségbeesésében elégeti és elássa a holttestet, majd elkezdi keresni Norát. A gyilkos viszont maga Bergamo professzor (Antonio Pierfederici), aki a barátja volt Eddie-nek, és rettenetesen dühös lesz, mikor megtudja, barátja hogyan halt meg.

Elkezdi üldözni, és a végén bosszúra szomjazva lelövi. Frank óriási kínok között meghal, a professzor elsétál, hiszen a tettét elvégezte, Eddie halálát megbosszulta.

Az operatőr Carlo Carlini, a loop-ok nagymestere, itt sem hazudtolja meg magát. A set photographerek is jól dolgoztak és szép képekkel (inner cut) operáltak szinte egész végig.

A zene is illik a képsorokhoz, amit a zeneszerző, Armando Trovajoli szépen kivitelezett. A fehér szűrők használata is egyfajta diszharmóniát kölcsönöz a filmnek, de mégis ez illik ide, így nincs is vele gond.

Szóval nekem tetszett a film és remélem lesznek, akik megnézik rajtam kívül.

Áfonya és jeges tea.

Kedvenc fotelem, ahol ezeket a zseniális kis mozikat olyan jó megnézni.

Ja, és azért ne felejtsük el, hogy Girolami milyen jó kis mozikat rendezett, mint például a Johnny Yuma, Deborah édes teste, La gorilla, Fiatal, erőszakos és veszélyes és a Végrehajtó.

Ezt se felejtsük el!

1