2022.11.15 10:43 Artemisia Olvasottság: 227x
4

Két Holmes jobb mint egy

A 2020-as Enola Holmes-filmnek kétségkívül megvoltak a maga gyerekbetegségei, de összességében egy bájos, kedvelhető kis young adult sztori volt, elsősorban könnyed, humoros hangvételének és színészeinek köszönhetően. A folytatás nem sokat váratott magára, az Enola Holmes 2 pedig nemcsak hogy megtartotta, hanem felül is múlta az első etap színvonalát.

Az első rész eseményei óta saját nyomozóirodát alapító Enola újra nyomoz, egy eltűnt lány ügyét kapja, a szálak azonban egy jóval nagyobb összeesküvéshez vezetnek, amely összefügg Enola bátyja, Sherlock ügyével is, sőt belekeveredik az időközben politikai pályára lépett Tewkesbury is. Jóval összeszedettebb sztorival van tehát dolgunk, aminek nagyon jót tett, hogy nagyobb és aktívabb szerepet kapott benne a Henry Cavill-féle Sherlock. A testvérek, Sherlock és Enola nemcsak párhuzamosan nyomoznak, hanem a kapcsolatuk is előtérbe kerül, és ezek a jelenetek igazán jól működnek Henry Cavill és Millie Bobby Brown között.

Két Holmes jobb mint egy

Enola karaktere továbbra is forrófejű, cserfes és belevaló, de egy fokkal érettebb, összeszedettebb játékot láthatunk Millie Bobby Browntól, aki ismét lubickol a szerepben. Jól állnak neki azok az attitűdök, az a fajta ripacskodás, amit a szerep megkíván, néhol túl is játssza, de ez csak jót tesz az összhatásnak.

Sherlock karakterén is mélyítettek kicsit, többet látható munka és akció közben is. Henry Cavillre ráöntötték Sherlock Holmes szerepét, és több játékidő mellett még inkább spin-offért kiált a figura.

Mellékszerepek fronját a szintén visszatérő Helena Bonham Cartert, illetve Louis Partridge-t lehetne kiemelni, az új szereplők közül David Thewlis érdemel még említést, valamint a stáblistás jelentben Dr.Watson cameója.

A viktoriánus Anglia hangulatát ismét sikerült elkapni, a humor tekintetében pedig a kevesebb több elvét követi, így az sehol sem tűnik erőltetettnek vagy mesterkéltnek.

Az Enola Holmes 2 tehát azok közé a folytatások közé tartozik, amelyeknek sikerült valamit hozzátenni az első rész élményeihez, és javítani annak hiányosságain. Ez jó irány a sejtelmesen belengetett folytatáshoz, ha még tovább majd tud javítani ezen a színvonalon, akkor nem lesz kérdés, hogy érdemes volt-e filmre adaptálni Sherlock Holmes kishúgát.

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

Enola Holmes elvállalja első ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse egy eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai és bátyja, Sherlock segítségére. több»

4