71% 158 szavazat
Enola Holmes 2

Enola Holmes 2

Enola Holmes 2
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
27
Szereplők (27)
13
Képek (13)
6
Videók (6)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
24
Cikkek (24)
Fórum

Hol nézheted

Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Helena Bonham Carter
Henry Cavill
Henry Cavill
Henry Cavill
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown

FILMINFÓ

Enola Holmes elvállalja első ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse egy eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai és bátyja, Sherlock segítségére.

(hp)

Rendező: Harry Bradbeer
Forgatókönyvíró: Jack Thorne, Nancy Springer
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2022 | Netflix (2022.11.05.)
 
2023.09.28 Harper

legújabb vélemény

Szellemes, de picit unalmas

Kétszer is belefogtam ebbe a filmbe, mert azt első rész tetszett, és Millie Bobby Brown is szimpatikus jelenség a számomra, ám az első kísérletnél elaludtam, a másodiknál pedig annyira elterelődtek a gondolataim, hogy végül az utolsó 20 percre el is vesztettem a fonalat. A gond azt hiszem az ezzel az egésszel, hogy picit unalmasra sikeredett. Enola nyomoz, és a „működése” kalandokkal teli ugyan, de az egész dolog tétje uncsi (és lényegtelen) az eltűnt nővel és a báty belekeveredésével együtt. A helyszínek ugyanakkor tetszetősek, a XIX. századi London megjelenítése például nagyon látványos és érdekes. Igazából az akciójelenetek és üldözések sem rosszak, csak sokkal kevesebb az első részre jellemző vicces helyzet és sziporkázó párbeszéd. A mindkét epizódot rendező Harry Bradbeer az első fejezetnél az egyedi viccekre, a másodiknál pedig a látványra helyezte a hangsúlyt. Értékelésem az első részre 80%, a másodikra viszont csak 60%, leginkább az említett unalmasság miatt. De így is ajánlom a vígjáték-kedvelőknek és a történelmi jellegű filmek kedvelőinek a XIX. századi környezet miatt.

1
 
2022.11.15 Artemisia

a nap véleménye

Két Holmes jobb mint egy

A 2020-as Enola Holmes-filmnek kétségkívül megvoltak a maga gyerekbetegségei, de összességében egy bájos, kedvelhető kis young adult sztori volt, elsősorban könnyed, humoros hangvételének és színészeinek köszönhetően. A folytatás nem sokat váratott m... Teljes kritika

4
 
2022.11.07 Master

Vicces túlbonyolítás

A 18 éves Millie Bobby Brown ezúttal is vicces, mi több: szórakoztató, hiszen igazi egyéniséggel keveredik különleges kalandokba a XIX. századi Angliában. Ugyanakkor maga az alaptörténet feleslegesen túlkomplikált, egy idő után unalmas. A kalandok mégis látványosak és különleges az 1880-as évek Londonjának látványa is. Kapunk poénokat is folyamatosan. Harry Bradbeer egy erős 60%-os filmet hoz össze. A fiatal Enola egy eltűnt lány után nyomoz, miközben kutatása egy ponton összekapcsolódik magándetektív bátyja, Sherlock Holmes detektivkedésével.

5
 
2022.11.06 hp

Jókat olvastam, hallottam a filmről, de őszintén szólva engem nem annyira győzött meg. Millie Bobby Brown ugyan lényegesen jobb, mint az első részben, de a nyomozás valahogy ad hoc volt a számomra. Az egész cselekményt mintha véletlenek irányították ... Több

1
 
2022.12.27 Caravaggio1978

Még kellett volna keresni a női főszereplőt

Mindenkinek más tetszik, azt tudom. A véleményem szerint Millie nem erre a karakterre teremtődött, abszolút műanyag volt az egész alakítása, egyszerűen nem az ő karaktere volt ez, hiába szenvedett, mert a filmet végignézve egy szenvedésnek tűnt az egész alakítása, ami sajna az egész mozit lehúzza.

1
 
Értékelés: 7/10
(2023. 04. 23.)
Az Enola Holmes 2. remek folytatása egy szuper filmnek, ami viszi tovább a hangulatot és a karaktereket. Több