Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Enola Holmes (2020)

Enola Holmes
Filmadatlap
 
26
Szereplők
28
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Galéria (18)

Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Sam Claflin
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Millie Bobby Brown
Sam Claflin
Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Millie Bobby Brown
Susan Wokoma
Millie Bobby Brown
Louis Partridge
Millie Bobby Brown
Helena Bonham Carter
Louis Partridge
Millie Bobby Brown

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 10.

legújabb vélemény

1
Nem tudom...

Imádom ezt a filmet, hiszen jó. Mégis valahogy egy Holmes-filmtől többet vártam. Volt benne rejtély, volt benne csavar, de valahogy - mégis - néhol kissé összecsapottnak tűnt. Manapság divatos más karakterek szemszögéből filmet készíteni, de úgy éreztem, hogy jobb lett volna, ha Enola nem a híres Holmes család tagja. Lehetett volna csak Enola XY, aki élete egyik nagy kalandját elmeséli. Egy csavaros eszű lány londoni kalandjai egy arisztokrata ficsúrral az oldalán. De ez csak egy gondolat! Nézd meg, hiszen mindenképpen érdemes! Szóval! Nyomozók, magándetektívek, rejtélyimádók, filmre fel, és jó szórakozást!

 
Anti007   2020. 10. 02.

6
Detektívkaland, ami nem hagy bennünk nyomot...

Azt gondoltam, végre kapunk egy klassz kalandfilmet, de bármennyire is vártam, hogy megismerhessem Sherlock Holmes ismeretlen húgának történetét, sajnos a film után csalódottan nyugtáztam, ez mellé ment... Az Enola Holmes egy lendületese... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 10. 25.

5
Sherlock Holmes árnyékában

Sherlock Holmes alighanem a világirodalom legnépszerűbb karaktere; ennek megfelelően pedig a legtöbb pastiche jellegű mű ihletője. Már a detektívzseni atyja, az őt eredetileg megálmodó Sir Arthur Conan Doyle életében elkezdődött a különböző feldol... teljes kritika»

 
qwer   2020. 11. 24.

2

Már-már bántóan túlzásba vitt feminista felhang keveredik egy gyermekien leegyszerűsített, kalandos cselekménnyel. Kriminek csak nagyon nagy jóindulattal nevezném, családi kalandfilmként sokkal inkább megállja a helyét. Annak ellenére, hogy sokszor c... több»

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

2

Szórakoztató és pörgős volt a film, nem mondom, hogy nem, de ami nagyon nem tetszett, hogy teljesen kiforgatták a Holmes történetet, és úgy húzták magukra a készítők. Túl sok feminizmus került bele, a középpontjában is az állt, és teljes mértékben el... több»

 
hp   2020. 09. 28.

1

Igazság szerint nem mondanám, hogy nem kötött le, de mégis van bennem némi vegyes érzés. Az Enola Holmesban ilyen színészekkel és ilyen ikonikus karakterekkel valahogy több van, mint amit ebből a filmből végül kihoztak. Ha ez egy franchise első része... több»

 
EnikoCzucz   2022. 01. 30.

2

Aranyos sztori, jó kivitelezés, de igazán nem érzem szükségét annak, hogy még egyszer megnézzem. És annak se, hogy az átlagosnál jobb értékelést adjak, hiszen nem emlékezetes, a műfajában pedig sokkal jobb alkotások is készültek, sokkal kevésbé idegesítő főszereplő karakterekkel is...

 

A Conan Doyle Estate a Netflix ellen beadott bírósági keresetét a Sherlock Holmest alakító Henry Cavill mindössze így kommentálta : "Engem már semmi sem lep meg."

(Artemisia )
 

A film Nancy Springer: Enola Holmes - Az eltűnt márki este című könyve alapján készült, mely 2006. február 16-án jelent meg.

(Artemisia )
 

Sherlock Holmes Londonban, a Baker Street 221B szám alatt lakik.

(Artemisia )
 

Sherlock Holmes születési idejét Az utolsó meghajlás című regény 1854 körülire datálja, január 6-i dátummal.

(Artemisia )
 

Sir Arthur Conan Doyle 4 regényt és 56 novellát írt Sherlock Holmes kalandjairól.

(Artemisia )
 
Az Enola Holmes a saját kategóriáján belül profi alkotás, melyből kétségtelen erényei ellenére hiányzik a valódi mélység. Végső soron azonban még így is egy kellemes, nyitott végű kaland. több»
 
Sherlock és Mycroft Holmes lánytestvérének ötlete nem új keletű dolog: már a BBC Sherlockban is előkerült a háttérben létező zseni húg figurája, Eurus Holmes. Hasonló, ám jóval barátságosabb alakban tér vissza a harmadik Holmes-toposz a Netflix legújabb filmjében, az Enola Holmesban. több»
 
... de még a mi elvárásainkat is bőven felülmúlta. Fiataloknak kifejezetten ajánlott, de az idősebbeknek is érdemes ránézni, mivel igencsak tanulságos lehet. több»