Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

Enola Holmes (2020)

Enola Holmes
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Sam Claflin
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Millie Bobby Brown
Sam Claflin
Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Millie Bobby Brown
Susan Wokoma
Millie Bobby Brown
Louis Partridge
Millie Bobby Brown
Helena Bonham Carter
Louis Partridge
Millie Bobby Brown

Videók (2)

 
kevelin   2021. 05. 21.

legújabb vélemény

0

Egy barátnőm ajánlotta könnyed délutáni kikapcsolódásként, és annak valóban jó. Ez a bohókás tini Sherlock megoldás szerintem nagyon üdítő. A maga nemében még élvezhető is.

 
Anti007   2020. 10. 02.

5
Detektívkaland, ami nem hagy bennünk nyomot...

Azt gondoltam, végre kapunk egy klassz kalandfilmet, de bármennyire is vártam, hogy megismerhessem Sherlock Holmes ismeretlen húgának történetét, sajnos a film után csalódottan nyugtáztam, ez mellé ment... Az Enola Holmes egy lendületese... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 10. 25.

4
Sherlock Holmes árnyékában

Sherlock Holmes alighanem a világirodalom legnépszerűbb karaktere; ennek megfelelően pedig a legtöbb pastiche jellegű mű ihletője. Már a detektívzseni atyja, az őt eredetileg megálmodó Sir Arthur Conan Doyle életében elkezdődött a különböző feldol... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

2

Szórakoztató és pörgős volt a film, nem mondom, hogy nem, de ami nagyon nem tetszett, hogy teljesen kiforgatták a Holmes történetet, és úgy húzták magukra a készítők. Túl sok feminizmus került bele, a középpontjában is az állt, és teljes mértékben el... több»

 
hp   2020. 09. 28.

1

Igazság szerint nem mondanám, hogy nem kötött le, de mégis van bennem némi vegyes érzés. Az Enola Holmesban ilyen színészekkel és ilyen ikonikus karakterekkel valahogy több van, mint amit ebből a filmből végül kihoztak. Ha ez egy franchise első része... több»

 
qwer   2020. 11. 24.

1

Már-már bántóan túlzásba vitt feminista felhang keveredik egy gyermekien leegyszerűsített, kalandos cselekménnyel. Kriminek csak nagyon nagy jóindulattal nevezném, családi kalandfilmként sokkal inkább megállja a helyét. Annak ellenére, hogy sokszor c... több»

 
csd   2020. 10. 30.

0
Kevesebb kalandot, több krimit

Nehéz megítélnem valójában, hogy mennyire állja meg a helyét az Enola Holmes a klasszikus Sherlock történetekkel szemben. Amolyan "laikusként" azt gondolom, hogy ez kevésbé egy detektív történet, sokkal inkább kaland, akció, és mintha ezt a young adult vonalat is belekeverték volna. Kicsit sok is, bár érthető, hogy a Netflix próbál minél több regiszteren mozogni egy saját gyártású filmnél. Nem igazán tudtam kifogásolni semmit sem az Enola Holmesban, abszolút minden a helyén van, hacsak azt nem, hogy egy erős hiányérzetem maradt utána.

 

A Conan Doyle Estate a Netflix ellen beadott bírósági keresetét a Sherlock Holmest alakító Henry Cavill mindössze így kommentálta : "Engem már semmi sem lep meg."

(Artemisia )
 

A film Nancy Springer: Enola Holmes - Az eltűnt márki este című könyve alapján készült, mely 2006. február 16-án jelent meg.

(Artemisia )
 

Sherlock Holmes Londonban, a Baker Street 221B szám alatt lakik.

(Artemisia )
 

Sherlock Holmes születési idejét Az utolsó meghajlás című regény 1854 körülire datálja, január 6-i dátummal.

(Artemisia )
 

Sir Arthur Conan Doyle 4 regényt és 56 novellát írt Sherlock Holmes kalandjairól.

(Artemisia )
 
Az Enola Holmes a saját kategóriáján belül profi alkotás, melyből kétségtelen erényei ellenére hiányzik a valódi mélység. Végső soron azonban még így is egy kellemes, nyitott végű kaland. több»
 
Sherlock és Mycroft Holmes lánytestvérének ötlete nem új keletű dolog: már a BBC Sherlockban is előkerült a háttérben létező zseni húg figurája, Eurus Holmes. Hasonló, ám jóval barátságosabb alakban tér vissza a harmadik Holmes-toposz a Netflix legújabb filmjében, az Enola Holmesban. több»
 
... de még a mi elvárásainkat is bőven felülmúlta. Fiataloknak kifejezetten ajánlott, de az idősebbeknek is érdemes ránézni, mivel igencsak tanulságos lehet. több»