71% 75 szavazat
A pusztaság vadászai

A pusztaság vadászai

황야
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
7
Szereplők (7)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
9
Cikkek (9)
Fórum
Harper  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Miután egy halálos földrengés Szöult posztapokaliptikus vidékké változtatja, egy rettenthetetlen vadász akcióba lendül, hogy megmentsen egy tinit egy őrült orvos karmaiból.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Kim Bo-Tong, Kwak Jae-Min
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2024.01.26. | Netflix (2024.01.27.)
 
2024.03.29 Ultron

legújabb vélemény

Izgalmas disztópikus film koreai módra

A disztópikus filmeket mindig megnézem, mert a műfaj nagy rajongója vagyok. A pusztaság vadászai koreai film, ázsiai szereplőkkel és egészen jól összerakott sztorival. Igazából még a rendezés sem rossz. Az alaptörténet szerint Korea egy lepusztult terület, ahol az emberek nyomorúságos viszonyok között élnek. Egy részük bandákba szerveződik, egy részük túlélő üzemmódban vegetál éhezve és szomjazva, egy részük pedig katonai táborokban él. Az egyik ilyen táborban emberkísérleteket végez egy nagyhatalmú doki, amely kísérletekhez a túlélők közül szerez kísérleti alanyokat. Egy nap a bunyós Nam-san barátait viszi el, így a nagy darab férfi a kiszabadításukra indul. Kezdetét veszi a harc a katonák és Nam-san között, akit támogat egy fiatal barát és egy szökött katonalány is. A végeredmény egy remek akciódús sztori rengeteg bunyóval és harccal. Elég cool az egész, így tőlem 4 csillagot kap annak ellenére is, hogy nem nevezhető A kategóriás mozinak. Egyszer nézős, de szórakoztató, így talán belefér a 4 csillag.

1
 
2024.03.29 Harper

Meglepő, de bejött a sztori

A pusztaság vadászai egy disztópikus akciófilm, mely egy olyan jövőt vázol fel, amelyben az emberek romok között élnek éhezve, szomjazva, nélkülözve. Az egyik csoport a hadsereg bizonyos egységeivel egy tudós körül alakul ki, aki emberkísérleteket végez egy viszonylag kulturált helyen, ahol van minden: élhető viszonyok, élelem és ivóvíz. Csakhogy a kis hadsereg a környező túlélőket is magukhoz csalogatja, hogy azután rajtuk végezzék el az említett kísérleteket. Az egyetlen, aki ellenáll: Nam-san, egy korábbi bokszoló és testes figura, aki bárkit legyőz puszta kézzel is. A helyszín Korea, a szereplők pedig koreaiak. Mindezek alapján tucatfilmnek tűnhet az egész, és bár kicsit tényleg az is, közben szórakoztató, és bunyókban gazdag. A végeredmény egy élvezetes és izgalmas akciófolyam, melyben a központi karakter egy ismert koreai színész: Ma Dong-Seok, akit a Vonat Busanba – A zombi expressz című filmben láthattunk. (Ő volt a testes nagy darab pasas, aki végig óvja a párját, és végül fel is áldozza magát érte.) A pusztaság vadászai nem az évszázad filmje, de netflixes mércével nem rossz film. Én teljesen jól elvoltam vele.

3
 
2024.02.02 Yosihiro

Vadászok

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kíváncsi voltam erre a koreai filmre. Azt hiszem, nem csalódtam benne. Nekem főleg a humoros részek és az akciók tetszettek. Az érzelmi részek inkább humorosak, mint komolyak. Igazából egy összetett filmről beszélhetünk az apokaliptikus világ, a zomb... Teljes kritika

0
 
2024.02.18 szemtelen

Az élet záloga

Képzeld el, hogy az egykori Szöul területe ma egy törvénytelen vidék, ahol túlélőkre koncentrálva egy önfejű, istenkomplexussal motivált őrült tudós rászabadul a még megmaradt emberiségre. Persze ilyenkor mindig van egy emberséges, jó fickó (Ma Dong-Seok), aki akcióba lendül a posztapokaliptikus Dél-Koreai történetben. Az akciójelenetek vizuális telitalálatok, lebilincselően izgalmas, parádésan jól rendezett és fotózott fénypontok a filmben. Az alkalmazott smink és trükk effektusok nagyon látványosak, ijesztőek. Ennek a virágzó zombi jegyeket hordozó akció-thrillernek így kell kinéznie, ez műfaji követelmény. A valamivel több, mint 90 perc alatt számtalan klisémentes, kimagaslóan eseménydús, tüzes kalandban lesz részed, a közhelyes történet ellenére. A film nem rossz, és garantáltan sokak által nézett film lesz a Netflixen, DE a nézőnek (és szülőnek) tudnia kell, hogy mit néz, hiszen a téma sok erőszakos, véres, gyilkos jelenetet tartalmaz, ahol embereket kínoznak, késelnek, gázolnak halálra, testrészeket darabolnak... szóval csak óvatosan!

0
 
2024.01.27 kaloz44

Már vártam ezt a filmet, amúgy imádom ezt a színészt.

1