2024.02.02 19:33 Yosihiro Olvasottság: 172x
0

Vadászok

Kíváncsi voltam erre a koreai filmre. Azt hiszem, nem csalódtam benne. Nekem főleg a humoros részek és az akciók tetszettek. Az érzelmi részek inkább humorosak, mint komolyak.

Igazából egy összetett filmről beszélhetünk az apokaliptikus világ, a zombik, túlélés, víz, némi romantika és egy abszolút őrült. Ezek a főbb mottók, amiből így vegyesen filmet csinálni hát, hogy is mondjam, elég nehéz, de ez itt sikerült. Érdekesen indul a film, gondoltam, kapok valami rossz koreai filmet, helyette egy 90-es éveket idéző akciót láthatunk humorral párosulva. A főhősök, mert igazából több van, jól kapcsolódnak egymáshoz.

Vadászok

Szerintem a rendezés és akciójelenetek és a küzdősport jelenetei jól sikerültek plusz a lövöldözések, ami szintén nem mindennapi, ahogy szétlövik az átalakított, átváltozott katonákat. Végül pozitív befejezés, aminek én személy szerint mindig örülök, és némi csattanóval, ami számomra még szimpatikusabbá teszi az egész filmet. Valahogy mégis megragadnak az emberben azok a jelenetek, ahogy harcolnak, a poénok, beszólások, ami néhol gyermetegen butaság, de szerethető. A karakterek is jók, nincsenek túlnyomva, mindenkinek megvan egy plafon, és azon nem is lép túl. Végül az érzelmek, ami viszont itt valahol nem számít, mert a látvány és történetvezetés lefoglalja az embert, és mégis belecsempészik a fiút, aki a lányt akarja megmenteni, és végül övé lesz a sapka, ez mind olyan apró kis dolog, ami szerintem jól sikerült. Igazából meg voltam elégedve ezzel a koreai filmmel. Összességben a forgatókönyv jó, és a rendezés is jól sikerült. A színészek jól teljesítenek, karakterre megfelelően. A hangi és képi effektek is jók. Így azt hiszem, nálam megérdemel négy csillagot, és ha úgy döntök, megnézem újra. Lehet ez másnak nézhetetlen, de valljuk meg, ettől mennyivel rosszabb az amerikai vagy európai akció, ami nem nagy költségvetésből készül, és ez csak egy összehasonlítás, de maradjunk a látvány és a tartalom mögött, ami jó lett. Csak ajánlani tudom, remek kikapcsolódás. Üdv: Yosi

akció | dráma | kaland

Miután egy halálos földrengés Szöult posztapokaliptikus vidékké változtatja, egy rettenthetetlen vadász akcióba lendül, hogy megmentsen egy tinit egy őrült orvos karmaiból. több»

0