2022.08.19 00:24 fankbringa Olvasottság: 1034x
3

Könnyfakasztó történet a természetről

A könyv méltó feldolgozása ez a film. Elkapta a táj és a főhős szépségét, és nem is eresztette. A könyvhöz képest nagyon hercegnős lett, sokkal kifinomultabb. Egyszerű vonalvezetés, sok szerelemmel. Ez bizony egy romantikus film, bárki bármit is állít róla.

Adott egy lány, aki együtt él a zord természettel. Ezt testesíti meg a láp, amiben él és az apja, aki nem tud túllépni a fájdalmán. A természet törvényei egyszerűek: életben kell maradni. Ha kell, megeszed a másikat, ha kell elmenekülsz. Erről szól a film. Mit kell tenni a túlélésért?

Könnyfakasztó történet a természetről

A film helyszíne egyszerűen bámulatos. Elképesztő, hogy elkapták a lápi világ hangulatát. Jó választás volt a Pontchartrain tó partján a Fontainebleau állami parkban és a Fairview-Riverside állami parkban forgatni. Ahogy közelről mutatja a kamera a természet értékeit, azokat az örömteli pillanatokat, ami csak természetfilmekben elevenedik meg ennyire látványosan. Nagyon könnyű elkapni a könnyed történet fonalát és a táj szépségét, majd beleolvadva az élménybe, átadni magunk a varázslatnak, ami a mozivásznon látható.

A varázslatról gondoskodnak a szereplőink is. Kiemelném Sterling Macer Jr. játékát. Nekem ő volt a legmeggyőzőbb a gárdából. Daisy Edgar-Jones játéka messze van az Oscar-díjtól, de a célnak megfelel: szerethető, hercegnős főhős, olyan, aki helyébe bármelyik nő odaképzelheti magát.

A film emlékeztet a Kék lagúna és a Váratlan utazás filmekre. Szinte már csöpögős, szirupos szerelmi történetek némi drámával fűszerezve. Ha ez sorozat lenne nem nézném meg. Így, hogy film rövidségű, így kellemes.

A történet, a forgatókönyv nagyon erős. Sok áthallás van benne, több mélysége van a történetnek. Csak egy erőszakos lovagot látunk, vagy azt, hogy egy apa nélkül felnövő lánynak mennyire hiányzik az apa emléke? Mindenki döntse el maga a filmet nézve.

Ami nekem csalódás volt: nem hallottam énekelni a folyami rákokat a filmben.

dráma | misztikus

Kya Clarkot Barkley Cove lakói titokzatos és vad teremtésként ismerik, akit családja magára hagyott. Ez a történet egy fiatal lány felnőtté válásának története, aki az 50-es... több»

3