2021.11.13 19:50 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 263x
4

Ez már így marad! És ebből nem engedek!

Mostanság a visszatérő pandémiában (miben?) elgondolkoztam, hogy hová tűnt az emberi értelem? Lassan, de biztosan elkopott és eltűnt. Ma szinte már csak zombiszerű és értelmű lények mozognak szerte a világban. Igaz, tisztelet a kivételeknek. És itt van a Mafab. Egy jó kis csapat, lelkesek és ügyesek, többfajta nézettel és gondolatvilággal.

De... Sajnálatos módon feltűntek a "másolók"! Formális, bürokratikus emberek, akik azt élvezik, hogy ellopják és terjesztik mások gondolatait sajátjukként. Persze, rá lehet jönni a stílusra egy stílustalan emberke esetében, mivel átlátszóak, mint az üveg. Idegen tollakkal ékeskednek, és ráadásul élvezik is a "kétperces hírnevet"! És most nagyon kihúzom magam....

Észrevettem, hogy az én cikkeimet, kritikáimat is plagizálják. Na nem teljesen, de lopkodnak sorokat, mondatokat, szófordulatokat. Egyszóval híres lettem, hahó! Kérem a véget nem érő tapsot.

Itt pedig le is zárnám ezt a dolgot, ennyit ér az egész, és nem többet.

Nézzünk már rá az aktuális dokufilmre, amiről szeretnék nektek beszélni egy kicsit. Két történetet taglal, igaz, nem túlzottan megy bele mindenbe, valahogy zanzásítja a sztorit. Nem baj, mert így is jól meg van komponálva az egész. Lebilincselő, érdekfeszítő és mégis emberi az egész. A pokol bugyraiban fogunk járni, térdig szennyben, mocsokban. Emberi állatok után kutakodunk, mit, miért és hogyan követték el szörnyű bűntetteiket. Nincs mese, itt talpon kell maradni, és néha a szem sem marad szárazon.

Gary Ridgway... Aki saját bevallása szerint 71, a hatóságok szerint 140-150 embert gyilkolt meg aljas és undorító, állati módon, kegyelmet és könyörületet nem ismerve. A mai napig találnak ismeretlen és azonosítatlan csontvázakat, amelyek lehetnek Ridgway áldozatai. Őrület!

A legtöbb áldozata prostituált, de vannak köztük diákok, "civil" édesanyák és gyereklányok egyaránt. A fickó egy átlagos autófényező, aki a fia fényképének mutogatásával keltett bizalmat áldozatai előtt. Gary Ridgway haláluk előtt és után is megerőszakolta áldozatait. Csontjaikat fura módon elásta, szinte körkörös alakban, és többször visszajárt oda inni és cigarettázni. Sőt, nekrofíliát követett el a csontokon. Ma is a börtönben várja a számára megváltó kegyes halált, de remélem, minden éjjel kísértik az áldozatok szellemei...

Második történetünk a szmájlis gyilkosságok. Egyes rendőrök, bírók, ügyvédek, sőt ügyészek is azt vélik, a szmájlis gyilkosságok már 24 éve tartanak. Persze az FBI cáfolja a teóriát, és azt is , hogy egy csoport követné el a gyilkosságokat. 1997. február 17-én kezdődött az egész...

Patrick McNeill volt az első áldozat, és az a nyomozó, aki azóta napi 24 órában az ügynek áldozza az életét, az maga Kevin Gannon, aki a dark web mocskos világától a kikötői őrségig szinte minden segítséget mozgósított már, eddig eredménytelenül. Lee Gilbertson, a kriminálpszichológus szerint kb. 10-12 személy lehet a sejtben, akik összehangoltan " dolgoznak ". Gannon megígérte az első áldozat édesanyjának, addig nem áll le, amíg a gyilkos vagy gyilkosok nincsenek rács mögött. Az élet persze megy tovább, de a becsületes emberek soha nem adják fel! Érdemes végignézni, hogy hol tart az ügy, és Gannon mit érez ma az egészről.

Elnyúltam a kedvenc fotelemben, és hársfa teát kortyolgatva néztem ezt az elemi erővel ható filmet. Ledöbbentem, és hiába a tea, kiszáradt a szám teljesen.

Vigyázzunk magunkra és egymásra... Mocskos világban élünk, és ez csak egyre rosszabb lesz... Mi saját magunk gátoljuk a kiutat.

A film viszont erősen ajánlott. Mindenkinek és bárkinek!

dokumentum | krimi | misztikus

A sorozatban olyan bűnügyekkel ismerkedhetünk meg, melyeket sorozatgyilkosok követtek el, és betekintést nyerhetünk a nyomozók fáradságos és helyenként hátborzongató... több»

4