2022.04.27 21:29 Anti007 Olvasottság: 937x
1

Jobb, ha nem kutatunk a múltban...

Amikor, mint egy kirakós áll össze a történet, az mindenképp érdekesnek mondható. A BBC és az HBO Max közös gyártású sorozatában egy autóbalesetet szenvedő férfi történetébe tekinthetünk be, aki a balesetből magához térve semmire sem emlékszik. Persze, próbálja kideríteni ki ő valójában, ám közben egyre érdekesebb jeleket kap, valami nem stimmel a múltjával kapcsolatban.

Biztos jó, ha kiderül a múlt? Vagy jobb lenne tiszta lappal új életet kezdeni?

Jobb, ha nem kutatunk a múltban...

Egy férfi autózik a kietlen úton, valahol az ausztrál sivatagban, amikor egy kamionos rászáll, a macska-egér játszmának pedig baleset lesz a vége. Amikor a kórházban magához tér, a férfi (Jamie Dornan) semmire sem emlékszik, amnéziája van. A kisváros rendőri alkalmazottja, Helen Chambers (Danielle Macdonald), kihallgatná az idegent, viszont az emlékezetvesztés miatt semmire sem jut vele. Helen szeretne segíteni a bajba jutott férfin, nyomozni kezd. Próbál valamit megtudni az átutazó idegen személyével kapcsolatban. Az amnéziás férfi hamarosan szembesül azzal, valami nem stimmel a múltját illetően, minél jobban próbál haladni az emlékezés felé, annál jobban szaporodnak a hullák.

Az Átutazó azért is érdekes, mert mi is kíváncsian várjuk, mit rejt a férfi múltja, amit szépen lassan adagol a sorozat.

A furcsa, zakkant helyi emberek pedig inkább csak bonyolítják a körülményeket, ami szarkasztikus humorral spékeli meg a sorozatot. Néha lassan halad a cselekmény egy-egy párbeszéd miatt, de mégsem vontatott, nincs üresjárat. Sőt! Egy igazán jó thrillert kapunk, hibátlan karakterekkel!

A nagy szakáll sem rondítja el a jóképű Jamie Dornant (akit A szürke ötven árnyalatából is ismerhetünk), de ebben a szerepben sokkal meggyőzőbb alakítást nyújt. Illetve, többszőr mosolyt csal majd arcunkra főhős egyetlen igaz barátját alakító Danielle Macdonald. A cowboy kalapos, ijesztő figura, Ólafur Darri Ólafsson is kiváló mellékszerepben, ahogy a jóképű kartell főnök, Alex Dimitriades is.


Két nap alatt ledaráltam a sorozatot, Minden percét érdekesnek tartottam. Van ebben a sorozatban minden ami kell: rejtély, izgalom, egy-egy megmosolyogtató pillanat és elég fordulat.

Minden, ami folyamatosan felkavarja az állóvizet. Utazzunk át mi is a sivatagon, emlékezetes lesz!

73 Átutazó  (2022)

dráma | misztikus | thriller

Amikor egy férfi emlékek nélkül ébred az ausztrál vadonban, a rendelkezésére álló kevés nyomot felhasználva kell felfedeznie kilétét, mielőtt a múltja utolérné. több»

1