Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Átutazó (2022)

The Tourist
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Jamie Dornan
Jamie Dornan
Jamie Dornan
Shalom Brune-Franklin

Videók (2)

 
Emmersson   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

0
Memento utánérzés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az amnézia remek kiindulója lehet egy filmnek, csak aztán egy jó sztorit kell mögé tenni! Ez esetben ez egészen jól sikerült, bár a végére picit elfogyott a lendület. Egy poros ausztrál útszélen kapcsolódunk be emberünk történetébe. Éppen tankol, majd kimenne a "toalettre". Itt ízelítőt kapunk nem csak főhősünk, de a film stílusából is, ami erős felütés. Erre jön a "Mi a f*sz, ez meg ki?!" kamionos támadás, és ekkor lazulunk el a képernyő előtt teljesen, hogy "ez az, Ritchie, MÉG!" - pedig nem is Guy Ritchie rendezés, sőt, még Tarantinónak sincs köze hozzá. ;) Hanyatt dőlsz, nyomsz egy pause-t és betárazol nasival, sörrel, mert pár percben meggyőztek, hogy ezt érdemes lesz követni. Jamie Dornan (Szürke ötven sorozat) számomra ismeretlen volt - nem igazán vagyok célcsoportja az erotikus-romantikus moziknak -, még ha tisztában is vagyok vele, ki ő, színészként nem ismertem. Itt megvett kilóra! Profi a fickó. Flegma, sármos és lekezelően humoros. A többieket egyáltalán nem láttam még, bár a nagydarab izlandi (Ólafur Darri Ólafsson) gyanús volt, majd rákeresve kiderült, hogy a Trapped című sorozathoz köthető. A történet az üldözés után amnéziával folytatódik, emberünk nyomozza, hogy ki is ő, mi történt vele. A sorozat erőssége inkább a hangulata és a színészi játék (legjobban a rendőr tanonc csajszi nyomta), mint a sztori. Az akciók rendben vannak, a fordulatok jól adagoltak. Két estés sorozat, mindenképpen ajánlom!

 
Anti007   2022. 04. 27.

1
Jobb, ha nem kutatunk a múltban...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amikor, mint egy kirakós áll össze a történet, az mindenképp érdekesnek mondható. A BBC és az HBO Max közös gyártású sorozatában egy autóbalesetet szenvedő férfi történetébe tekinthetünk be, aki a balesetből magához térve semmire sem emlékszik. Persz... teljes kritika»

 
Robinson76   2022. 06. 18.

0
Egy amnéziás a homoktengerben

A széria alapfelütése remek. Egy rejtélyes ember, aki egy baleset következtében nem emlékszik semmire, néhány idővel beugró emlékképen kívül. Aztán hívja egy eltemetett férfi, bomba robban egy világvégi pub-ban, feltűnik az excsaj és egy bérgyilkos, valamint a mexikói drogbáró. Sok a kérdés, de válaszok nincsenek... A térség már eleve ad egy egyedi hangulatot, mindez gyönyörűen fényképezve. A fura helyiek pedig inkább akadályozzák az idegen férfit, mint segítenék, ami kölcsönöz egyfajta csípős, szarkasztikus humor is a sorozatnak. Viszont vannak üresjáratok, amitől kissé szürkévé, átlagossá válik, pedig lenne benne fantázia. Persze idővel azért tisztul a kép, de a széria a közepére eléggé lelassul, és ez nem áll túl jól neki. Korábban talán kiemelkedhetett volna az értékeivel, de mára ez egy közepes sorozattá lett, pedig ennél mindenképp több volt benne.

 
szabo123   2022. 04. 22.

1

Teljesen imádtam ezt a minisorozatot. Az első öt epizód zseniális volt, és ez könnyedén a 10-es szint felé tartott. Az utolsó epizód azonban egy kicsit szaggatott volt, és a tökéletességtől elütött, de sikerült erősen befejezni.

 
Gyuri   2022. 01. 18.

1

Néhány nehézkes cselekmény ellenére a történet nagyon lebilincselő, és a két főszereplő csodálatos, különösen Danielle MacDonald.

 
Greta   2022. 04. 25.

0
Csak közepes

Tökéletesen látszik a sorozaton a cél: hozzunk össze egy ütős, közönség-kedvence produkciót. Kitalálták a hozzávalókat (amnézia, se veled, se nélküled kapcsolat, tipikus ausztrál környezet és emberek stb.), szakszerűen összemixelték, csak éppen papír-ízű maradt az egész. Sematikus figurák, amikbe nem leheltek életet, sokszor látott szituációk, a rejtélyesség ellenére is kiszámíthatók. A szereplők lehetnének a saját karikatúráik is, de idáig nem megy el a szándék, valódiak szeretnének lenni, de hát… Egyedül a rendőrnő vőlegénye tűnik igazinak, olyan jól adja a verbális bántalmazót, hogy ökölbe szorul tőle a kezem. Három részt néztem meg, de csak akkor folytatom, ha nagyon nincs más.