2023.02.04 15:56 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
3

Tipikus folytatás

Egy évtizeddel a szörnyeteg Kráken hősies legyőzése után Perszeusz, Zeusz félisten fia falusi halászként és 10 éves fia, Héliusu egyetlen szülőjeként próbál nyugodtabb életet élni. Eközben az istenek és a titánok között dúl a harc a fölényért. Az emberiség odaadásának hiánya miatt veszélyesen meggyengülve az istenek elveszítik az uralmat a bebörtönzött titánok és vad vezérük, Kronosz felett, aki a régóta uralkodó testvérek, Zeusz, Hádész és Poszeidon atyja. A triumvirátus már régen megdöntötte nagy hatalmú apjukat, és hagyta, hogy a Tartarosz komor szakadékában, a barlangos alvilág mélyén fekvő börtönben rothadjon.

Perszeusz (Sam Worthington) nem hagyhatja figyelmen kívül valódi hivatását, amikor Hádész (Ralph Fiennes) és Zeusz (Liam Neeson) istenfélő fia, Árész (Edgar Ramírez) hűséget váltanak, és alkut kötnek Kronosszal Zeusz elfogására. A titánok megerősödnek, ahogy Zeusz megmaradt isteni ereje kiszivárog, és a pokol elszabadul a földön. A harcos Androméda királynő (Rosamund Pike), Poszeidon félisten fia, Argenor (Toby Kebbell) és a bukott Héphaisztosz (Bill Nighy) segítségét kérve Perszeusz bátran elindul egy áruló küldetésre az alvilágba, hogy megmentse Zeuszt, és megdöntse a titánokat.

Tipikus folytatás

Mondhatjuk azt, hogy ez a film sajnos nem lett jobb és tipikus folytatásként a süllyesztőben végezte, mivel sajnos újat az első részhez képest mutatni nem tudott, csak nagyobb és hatalmasabb szörnyek ellen kellett küzdeni, ami az előző részhez képest már a Kráken kicsinek tűnt (sajnos), de ezen kívül semmiben nem tudott nagyobbat mutatni a film, még a színészi teljesítmény sem, igaz, ami igaz, Fiennes és Neeson itt nagyobb teret kapott, ami tetszett nekem, és jól is hozták a testvér szerepet, ami nagyon jól átjött számomra, ez az egy szál volt igazán jó a filmben, ahogy Hádész rájön, hogy igazából a testvéri szeretett erősebb bárminél. Dráma is volt benne, és rengeteg látványos akciójelenetek, amik felvették a versenyt az előző filmmel, de kb. ennyi. Úgy, hogy nagy dobásra nem számoljatok, csak egy újabb folytatás, ami az első rész sikerét majmolja, és úgy mond él belőle, ezek után különben ne csodáljuk, hogy nem jött egy újabb rész ebből a titánokból. Mivel az érdeklődése nagyot csappant a második résznek, ahhoz képest, hogy nagyobb költségvetésből gazdálkodhattak, és igazi blockbuster költségvetése volt a filmnek (150 millió dollár), és épp csak picivel több mint a felét vissza a film (300 millió dollár), mint az első rész (500 millió dollár) termelt a Warner Bros-nak. Úgyhogy nagy durranásra ne számítsatok! (6/10)

akció | fantasy | kaland

Perszeusz, az istenek királyának, Zeusznak a fia 10 éve él békében fiával egy csendes faluban, és igyekszik maga mögött hagyni harcos múltját. Az Olümposzon azonban sötét... több»

3